El Salvador’s Hilton hotelproject strandt; investeerders krijgen geld terug

Home » Nieuws » El Salvador’s Hilton hotelproject strandt; investeerders krijgen geld terug

Investeerders die deelnamen aan de financiering van een nieuw Hilton hotel nabij de internationale luchthaven van El Salvador via Bitfinex Securities, komen in aanmerking voor een terugbetaling. Het project faalde om het minimale streefbedrag van $500.000 dollar te halen, een noodzakelijke voorwaarde om de bouw van het hotel te starten. Het financieringsinitiatief wist slechts $342.000 dollar op te halen, ver onder de vereiste drempel voor de deadline van 11 juni. Dit was aanzienlijk minder dan het uiteindelijke doel van $6,25 miljoen dollar dat gehoopt werd te bereiken.

Volgens lokale berichtgeving van El Salvador.com en bevestiging van Bitfinex, stelt het ‘Relevante Informatie Document’ van de HILSV-token, gebruikt voor deze openbare aanbieding, dat investeerders recht hebben op een terugbetaling als de inzameling haar doel niet bereikt of als de uitgifte van de digitale activa wordt geannuleerd.

Toekomstplannen en investeringsmogelijkheden

Ondanks het falen van de initiële fondsenwerving, is het project mogelijk nog niet ten einde. De uitgevende instantie, Inversiones Laguardia, gaf aan dat er al toezeggingen zijn voor de volledige financiering. Hun doel met de tokenisatie was om een zo groot mogelijk aantal kleine investeerders te bereiken. Dit blijkt uit gesprekken met Protos, waarbij de firma optimisme uitstraalde over toekomstige ontwikkelingen.

bitfinex el salvador hotel stopgezet
Bron: Cointelegraph op X.

De openbare effectenaanbieding was bedoeld om de bouw van het vijf verdiepingen tellende hotel te financieren, dat naar verluidt zou beschikken over 80 kamers, een zwembad en een tuin. Investeerders werden ook verleid met aanbiedingen zoals gratis overnachtingen en zelfs onbeperkte verblijven gedurende een obligatietermijn van vijf jaar, mits zij minimaal $1 miljoen dollar investeerden.

Verwarring en bezorgdheid bij investeerders

Er heerst echter enige verwarring rondom de verhandelbaarheid van de token. Hoewel gemeld werd dat de token verhandelbaar zou zijn tegen Amerikaanse dollars en USDT, kan deze laatste niet worden gevonden op Bitfinex’s website of in het ‘Relevante Informatie Document’. Bovendien heeft El Salvador.com getracht een reactie te krijgen van Inversiones Laguardia en bezocht het opgegeven hoofdkantoor, alleen om daar een ander bedrijf genaamd Inglés Corporativo aan te treffen.

Een poging om telefonisch contact op te nemen leidde ook tot verwarring, aangezien de persoon die antwoordde beweerde dat het nummer toebehoorde aan een ander bedrijf.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme