Stijging van 10% in crypto-eigendom onder Amerikanen; 46% ziet Bitcoin ETF’s als game changer

Home » Nieuws » Stijging van 10% in crypto-eigendom onder Amerikanen; 46% ziet Bitcoin ETF’s als game changer

Uit een peiling onder 1.500 Amerikanen blijkt dat 40% van hen momenteel in crypto investeert, een toename van 10% ten opzichte van vorig jaar. Van degenen die momenteel geen crypto bezitten, gaf 15% aan dit jaar van plan te zijn te investeren, en 21% zou waarschijnlijker investeren als de spot Bitcoin (BTC) ETF wordt goedgekeurd.

Groeiende belangstelling

Een groeiende interesse in cryptocurrencies onder Amerikanen en de verwachtingen van een spot Bitcoin ETF goedkeuring kunnen een belangrijke rol spelen, zo blijkt uit een nieuw rapport van het cybersecurity onderzoeksteam van Security.org.

De peiling toonde aan dat 46% van de respondenten gelooft dat de goedkeuringen van Bitcoin ETF’s in 2024 een positieve impact zullen hebben op de blockchain-industrie. Er zijn momenteel 13 actieve aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarbij de deadline voor de vroegste aanvraag op 15 januari staat. Grote financiële spelers zoals BlackRock, Fidelity en Franklin Templeton behoren tot de kandidaten.

De prijs van Bitcoin is de afgelopen twee maanden gestegen in afwachting van een mogelijke goedkeuring.

Onder de huidige crypto-eigenaren hoopt 63% meer cryptocurrency te verkrijgen in het komende jaar, voornamelijk in Bitcoin, Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE) en Cardano (ADA). Hoewel het bezit van crypto traditioneel wordt gedomineerd door jonge mannen, is het aantal vrouwelijke kopers het afgelopen jaar toegenomen.

Deze toename zou het resultaat kunnen zijn van de groeiende zichtbaarheid van vrouwen die blockchainontwikkelingen verslaan en investeren in cryptocurrency, zoals Laura Shin, Cathie Wood, Cynthia Lummis en Hester Pierce.

Chainalysis, een bedrijf gespecialiseerd in blockchain-intelligentie, heeft eerder aangegeven dat Noord-Amerika de grootste crypto markt ter wereld is, goed voor 24,4% van de wereldwijde transactieactiviteit.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme