Pantera Capital voorziet $225 miljard groei in DeFi op Bitcoin

Home » Nieuws » Pantera Capital voorziet $225 miljard groei in DeFi op Bitcoin

Analisten van Pantera Capital zien een enorme kans, ter waarde van een half biljoen dollar, in het integreren van gedecentraliseerde financiering (DeFi) in het Bitcoin (BTC) netwerk.

Dit kan ervoor zorgen dat op Bitcoin gebaseerde gedecentraliseerde applicaties (dApps) uitgroeien tot topactiva in de crypto wereld.

“Onaangeboorde kans”

Volgens een recente e-mail nieuwsbrief van Pantera Capital kan Bitcoin door middel van DeFi-projecten mogelijk $450 miljard dollar aan liquiditeit vergaren, vooral als deze projecten vergelijkbare marktaandelen behalen als die momenteel op de Ethereum (ETH) blockchain te zien zijn. Tot op heden domineert Ethereum het DeFi-landschap met het merendeel van de activiteiten, maar Bitcoin heeft volgens Pantera Capital een onbenut potentieel. Historisch gezien hebben dApps op Ethereum tussen de 8% en 50% van Ethereum’s marktkapitalisatie vertegenwoordigd, waarbij het huidige cijfer rond de 25% ligt. Als deze verhoudingen naar Bitcoin worden geëxtrapoleerd, zou het netwerk ongeveer $225 miljard dollar aan waarde kunnen aantrekken.

Pantera Capital voorspelt verder dat de leidende gedecentraliseerde applicatie op Bitcoin uiteindelijk een waardering van $20 miljard dollar zou kunnen bereiken, waarmee het zich stevig vestigt onder de meest waardevolle activa in het ecosysteem. “Dit zou het duidelijk plaatsen in de top 10 van meest waardevolle activa in het crypto-ecosysteem. Bitcoin is bijna weer een activum van een biljoen dollar. Toch herbergt het nog steeds een onaangeboorde kans van een half biljoen dollar,” aldus Pantera Capital.

Hoewel Pantera Capital geen specifieke tokens heeft genoemd, benadrukte het bedrijf dat op de lange termijn de selectie van tokens van cruciaal belang zal zijn, omdat de outperformance op case-by-case basis zal zijn en niet noodzakelijkerwijs in een bepaalde sector of op basis van vluchtige, kortstondige speculatieve verhalen.

Het hedgefonds verwacht ook dat de groei van DeFi op de Bitcoin blockchain in de nabije toekomst zal voortzetten, waarbij de totale waarde die op het platform is vergrendeld, mogelijk stijgt tot 1-2% van de marktkapitalisatie van Bitcoin.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme