Ordinals hype drijft Bitcoin transactiekosten naar nieuwe hoogtes, miners profiteren

Home » Nieuws » Ordinals hype drijft Bitcoin transactiekosten naar nieuwe hoogtes, miners profiteren

Bitcoin (BTC) miners ervaren momenteel een financiële meevaller door de toegenomen populariteit van Ordinals (NFT’s) op de grootste blockchain van de markt.

Deze hype heeft ertoe geleid dat de transactiekosten flink zijn gestegen, wat resulteert in aanzienlijke inkomsten voor de miners.

Goede tijden voor miners

Miners ontvangen momenteel 6,5 Bitcoin voor het produceren van een nieuw blok. Echter, door de stijging in transactiekosten als gevolg van de Ordinals hype, verdienen ze soms bijna evenveel of meer aan deze kosten dan aan de blokbeloning zelf. Bijvoorbeeld, in een recent door PlanB gedeelde transactie, verdienden miners ongeveer 7 Bitcoin aan transactiekosten.

De zogenaamde ‘halving’ van Bitcoin halveert de blokbeloning voor miners. Met de volgende halving zal deze beloning dalen naar 3,125 Bitcoin per blok. Dit betekent dat de Bitcoin koers moet stijgen om miners dezelfde omzet te laten behouden. In het verleden werd de daling in blokbeloningen vaak meer dan gecompenseerd door sterke koersstijgingen.

Als de hoge transactiekosten blijven aanhouden, kan dit de impact van de halving op de bedrijfsvoering van miners verzachten. Dit zou de geruchten over een ‘dodelijke spiraal’ voor miners, die vaak rond de halving circuleren, kunnen ontkrachten.

Aan de ene kant bieden de stijgende transactiekosten kansen voor miners om een lucratief bedrijf op te bouwen, zelfs als de bloksubsidies dalen. Aan de andere kant betekent dit dat gebruikers nu gemiddeld $36 kwijt zijn aan een Bitcoin-transactie, wat zorgt voor onvrede bij velen die kleinere transacties willen uitvoeren.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme