Michael Dell flirt met Bitcoin na gesprek met Michael Saylor op sociale media

Home » Nieuws » Michael Dell flirt met Bitcoin na gesprek met Michael Saylor op sociale media

Michael Dell, CEO van Dell Technologies, heeft zijn interesse in Bitcoin (BTC) getoond, wat blijkt uit een gesprek op het sociale mediaplatform X met Bitcoin-evangelist Michael Saylor.

Het begon allemaal op donderdag toen Dell een bericht plaatste dat stelde: “Schaarste creëert waarde.” Dit lokte een reactie uit van Saylor, de uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, die antwoordde met “Bitcoin is digitale schaarste,” een uitspraak die Dell vervolgens weer deelde.

Digitale schaarste en de rol van Bitcoin

De interactie tussen de twee zwaargewichten in de technologie en financiële wereld eindigde niet met de uitwisseling van tweets. Dell plaatste later een digitaal aangepaste afbeelding van het Sesamstraat-personage Koekiemonster, die Bitcoin consumeert in plaats van koekjes.

De afbeelding, die schijnbaar door Saylor was gecreëerd, symboliseert op speelse wijze de unieke en beperkte aard van Bitcoin.

michael dell, michael saylor bitcoin tweets
Bron: X.

Saylor’s invloed en MicroStrategy’s Bitcoin-strategie

Michael Saylor, eerst CEO en nu uitvoerend voorzitter bij MicroStrategy, heeft niet alleen zijn bedrijf geleid bij de aanschaf van 226.331 Bitcoin, ter waarde van $15 miljard over de afgelopen bijna vier jaar, maar heeft ook actief andere bedrijven aangemoedigd om Bitcoin op te nemen in hun balansstrategieën.

Tot nu toe hebben echter slechts een klein aantal bedrijven besloten om Bitcoin een onderdeel te maken van hun schatkiststrategieën, en geen enkel bedrijf in de mate waarin Saylor dit met MicroStrategy heeft gedaan.

Financiële positie van Dell Technologies

Volgens recente financiële verslagen had Dell Technologies per 3 mei $34,6 miljard dollar aan lopende activa, waarvan $5,8 miljard dollar in contanten en kasequivalenten. In deze verslagen wordt geen melding gemaakt van Bitcoin.

Met een marktkapitalisatie van meer dan $100 miljard dollar, toont Dell Technologies een sterke financiële basis, hoewel het nog onduidelijk is of zij het voorbeeld van MicroStrategy zullen volgen in het integreren van Bitcoin in hun financiële strategie.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme