Grayscale CEO twijfelt aan toekomst van meeste Bitcoin ETFs

Home » Nieuws » Grayscale CEO twijfelt aan toekomst van meeste Bitcoin ETFs

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale Investments, heeft zijn twijfels geuit over de toekomst van de meeste van de 11 goedgekeurde spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten.

Dit kwam naar voren in een recent interview met CNBC tijdens het Wereld Economisch Forum.

Zorgen over de lange termijn

Grayscale, dat de grootste Bitcoin-positie bezit onder de ETF-uitgevers, onderscheidt zich van andere uitgevers door actief Bitcoin te verkopen, in tegenstelling tot anderen die hun Bitcoin-bezit juist vergroten. Sonnenshein verdedigt de hoge kosten van 1,5% voor Grayscale’s spot Bitcoin ETF, daarbij suggererend dat slechts twee of drie van deze ETFs uiteindelijk succesvol zullen zijn. Hij uit zijn zorgen over de lange termijn toewijding van andere fondsen aan de crypto markt.

Volgens Sonnenshein kan het hanteren van lagere kosten door andere ETFs duiden op een gebrek aan toewijding of ervaring in deze activaklasse. Grayscale’s benadering wijkt af van de trend onder ETF-uitgevers die actief hun handelskosten verlagen in een poging concurrerender te zijn, met de meeste goedgekeurde ETFs die kosten tussen 0,2% en 0,4% hanteren.

Deskundigen, waaronder Mati Greenspan, oprichter van Quantum Economics, voorspellen ook dat de meeste ETF-uitgevers op lange termijn waarschijnlijk zullen falen. Dit komt doordat beleggers mogelijk de voorkeur geven aan zelfbeheer of het zelf houden van hun activa.

Cathie Wood, CEO van ARK Invest, benadrukte dat zelfbeheer en een ETF elkaar niet uitsluiten, en dat ARK’s Bitcoin ETF, met een vergoeding van 0,21%, niet gericht is op het maximaliseren van winst, maar Bitcoin ziet als een publiek goed.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme