Michaël van de Poppe voorspelt herstel van altcoins na stevige marktdaling

Home » Nieuws » Michaël van de Poppe voorspelt herstel van altcoins na stevige marktdaling

Michaël van de Poppe heeft vandaag een tweet gedeeld waarin hij zijn visie uiteenzet over de huidige staat en toekomstige kansen van altcoins in vergelijking met Bitcoin (BTC).

In een gedetailleerde uiteenzetting benadrukt Van de Poppe zijn keuze om zwaar te investeren in altcoins ondanks hun huidige daling in de markt.

Volledige inzet op altcoins

Van de Poppe onthult dat hij sinds medio mei al zijn investeringen heeft verschoven naar altcoins, wat een gedurfde zet blijkt te zijn aangezien deze activaklasse momenteel 20-30% onder zijn instapniveau ligt.

Volgens de analist is dit een risico dat hij bereid is te nemen, gezien de potentieel hogere rendementen vergeleken met Bitcoin.

Cruciale ontwikkelingen en marktimpuls

Een nieuwe ontwikkeling die volgens Van de Poppe aanzienlijke invloed heeft, is het nieuws dat de Securities and Exchange Commission (SEC) haar onderzoek naar Ethereum (ETH) permanent heeft opgeschort, waarmee de weg vrij lijkt voor de Ethereum Foundation.

Dit nieuws heeft geleid tot een flinke opleving van Ethereum en andere altcoins binnen dat ecosysteem.

michael van de poppe op x, altcoins
Bron: Michaël van de Poppe op X.

Ethereum ETF en marktdynamiek

Van de Poppe speculeert ook over de mogelijke lancering van een Ethereum ETF binnen twee weken, een gebeurtenis die naar zijn mening niet de hype ontvangt die de Bitcoin ETF wel kreeg, maar desalniettemin van cruciaal belang is.

Hij vergelijkt de mogelijke marktreacties op de Ethereum ETF met die op de Bitcoin ETF, waarbij hij voorspelt dat zelfs een kleine inflow naar Ethereum aanzienlijke prijsstijgingen zou kunnen veroorzaken.

De toekomst van altcoins

Verder bespreekt Van de Poppe de bredere implicaties van regelgevende ontwikkelingen in Europa, zoals MiCAR, die een grote impact kunnen hebben op de manier waarop stablecoins en altcoins worden verhandeld.

Hij ziet dit echter niet als een aanzienlijke gebeurtenis in vergelijking met de bredere marktdynamiek.

Sentiment en strategie

Tot slot benadrukt Van de Poppe dat, ondanks de huidige negatieve sentimenten rond altcoins, dit juist het moment kan zijn om te investeren.

Hij vergelijkt de situatie met eerdere marktcycli waar Bitcoin en Ethereum eerst bewogen, gevolgd door andere grote cap coins en uiteindelijk de gehele altcoin markt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme