Google zoekopdrachten pieken: AI-cryptomunten zien waardedaling

Home » Nieuws » Google zoekopdrachten pieken: AI-cryptomunten zien waardedaling

In de afgelopen periode is een piek waargenomen in Google-zoekopdrachten gerelateerd aan crypto, wat vaak samenvalt met marktpieken. Deze trend bevestigt Warren Buffet’s beleggingsstrategie: kopen in tijden van crisis en verkopen in bloeiperiodes.

Vergelijkbare trends zijn nu zichtbaar in de markt voor tokens die verband houden met kunstmatige intelligentie (AI). Zo zijn de zogenaamde AI-munten zoals FET, RNDR, TAO en GRT in de afgelopen zeven dagen tot wel 30% gedaald, terwijl Google Trends een piek in interesse voor AI aangeeft.

Analyse van de marktbewegingen

Volgens Coingecko is FET een van de slechtst presterende cryptomunten van de afgelopen week. Bitcoin (BTC) toont een relatief bescheiden daling van 2,8% in dezelfde periode. De zoekopdracht “AI” op Google Trends bereikte de afgelopen week een piek van 100, wat wijst op een maximale populariteit.

Dit toont aan dat het enthousiasme over kunstmatige intelligentie mainstream wordt en dat steeds meer (potentiële) particuliere beleggers op zoek zijn naar informatie hierover, en naar bedrijven zoals de Nasdaq-genoteerde chipfabrikant Nvidia, die als een leidraad voor alles wat met AI te maken heeft wordt beschouwd.

Waarschuwingen voor investeerders

Hoewel dergelijke gegevens indicatief zijn, kunnen ze een goede indicator vormen om te volgen, aangezien de massa vaak door emoties wordt gedreven en meestal als laatste de markt betreedt en verlaat.

Bijvoorbeeld, pieken in zoekopdrachten voor Bitcoin en Solana’s SOL vielen samen met de respectieve prijspieken in mei 2021 en november 2021.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme