Wie is Roger Ver?

Home » Hub » Personen » Wie is Roger Ver?

Roger Ver is een vroege investeerder in bitcoin en oprichter van Bitcoin.com, vaak aangeduid als ‘Bitcoin Jesus’ voor zijn evangelische steun aan de cryptocurrency.

Biografie


Volledige naam: Roger Keith Ver
Geboortedatum: 27 januari 1979
Geboorteplaats: San Jose, Californië, Verenigde Staten
Huidige woonplaats: Roger Ver verhuisde naar Japan en woonde daar een groot deel van zijn tijd na het opgeven van zijn Amerikaanse staatsburgerschap. Het is echter mogelijk dat hij sindsdien van woonplaats is veranderd.
Nationaliteit: Hij werd geboren als Amerikaan, maar gaf zijn Amerikaanse staatsburgerschap op in 2014 en werd een staatsburger van Saint Kitts en Nevis.
Huidige baan: Ondernemer, investeerder en voorstander van Bitcoin en cryptocurrencies. Hij is de oprichter van Bitcoin.com.
Geschat vermogen: Zijn exacte vermogen is niet bekend, maar wordt geschat op honderden miljoenen dollars, voornamelijk opgebouwd door vroege investeringen in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Foto

Momenteel is er nog geen foto van Roger Ver die wij kunnen plaatsen.

Wie is Roger Ver?

Roger Ver is een prominente figuur in de wereld van cryptocurrencies. Hij werd geboren in San Jose, Californië, op 27 januari 1979. Voordat hij bekend werd in de crypto-wereld, had Ver verschillende ondernemingen, waaronder het verkopen van computeronderdelen. Hij is een vroege investeerder in Bitcoin (BTC) en andere gerelateerde technologieën en staat ook bekend om zijn betrokkenheid bij verschillende Bitcoin-gerelateerde ondernemingen zoals Bitcoin.com, een nieuws- en handelsplatform, en Bitcoin Cash, een afsplitsing van Bitcoin.

Ver werd vaak ‘Bitcoin Jesus’ genoemd vanwege zijn gepassioneerde promotie van bitcoin in de vroege dagen van de cryptocurrency. Hij gelooft sterk in de filosofische fundamenten van cryptocurrency, vooral de mogelijkheid om financiële vrijheid te bieden aan mensen over de hele wereld. Hij heeft zijn tijd en middelen besteed aan het bevorderen van deze visie, vaak met controversiële methoden.

Een van de meest controversiële momenten in zijn carrière was zijn betrokkenheid bij de oprichting van Bitcoin Cash (BCH) in 2017. Dit gebeurde na een langdurig en verhit debat binnen de Bitcoin communityover hoe de schaalbaarheidsproblemen van het netwerk opgelost moesten worden. Ver en een groep gelijkgestemden geloofden dat het verhogen van de blokgrootte de beste manier was om meer transacties mogelijk te maken en zo het netwerk te laten groeien. Dit standpunt werd echter niet door iedereen gedeeld, en resulteerde in een splitsing van de Bitcoin-blockchain en de creatie van Bitcoin Cash.

Na de splitsing werd Ver een van de meest uitgesproken voorstanders van Bitcoin Cash, en hij bleef kritiek uiten op de oorspronkelijke Bitcoin, wat tot veel controverse leidde binnen de crypto community. Ondanks deze controverses blijft Ver een belangrijke speler in de wereld van cryptocurrencies, met een invloed die verder reikt dan alleen zijn investeringen en ondernemingen. Hij blijft een fervent voorstander van de potentie van cryptocurrencies om de wereld ten goede te veranderen.

Welke bedrijven heeft Roger Ver gehad?

Roger Ver is betrokken geweest bij verschillende bedrijven in de loop der jaren, zowel binnen als buiten de crypto-wereld. Hier zijn een paar van de meest opmerkelijke:

  1. MemoryDealers: Voordat hij betrokken raakte bij Bitcoin, richtte Ver in 1999 MemoryDealers op, een bedrijf dat computergeheugen (RAM) en andere computeronderdelen verkoopt. Het bedrijf groeide snel en had op een bepaald moment tientallen medewerkers. MemoryDealers was een van de eerste bedrijven die Bitcoin accepteerde als betaalmiddel, dankzij Ver’s vroege interesse in de cryptocurrency.
  2. BitcoinStore: In 2012 lanceerde Ver BitcoinStore, een van de eerste online retailers die exclusief Bitcoin accepteerde als betaalmiddel. De winkel verkocht meer dan 500.000 elektronische producten.
  3. Bitcoin.com: Ver is de oprichter en was CEO van Bitcoin.com, een website die crypto nieuws, tools, en andere bronnen biedt voor de Bitcoin- en Bitcoin Cash-gemeenschappen. De website biedt ook een wallet-service en een handelsplatform. Ver’s besluit om de site te heroriënteren op Bitcoin Cash in plaats van Bitcoin in 2017 was een belangrijk moment in de crypto community en veroorzaakte veel debat en controverse.
  4. Investeringen: Ver was een vroege investeerder in verschillende belangrijke crypto-gerelateerde bedrijven, waaronder Ripple, Blockchain.info (nu Blockchain.com), Bitpay, en Kraken. Zijn vroege investeringen in deze bedrijven hebben hem geholpen een aanzienlijk vermogen op te bouwen.
  5. Bitcoin Cash: Hoewel het niet strikt genomen een ‘bedrijf’ is, speelde Ver een belangrijke rol in de creatie en promotie van Bitcoin Cash na de afsplitsing van Bitcoin in 2017.

Roger Ver heeft zich gedurende zijn carrière gericht op het bevorderen van het gebruik van cryptocurrencies, en zijn werk met deze bedrijven weerspiegelt die inzet. Hoewel hij een controversieel figuur is in de crypto-wereld, is zijn invloed onmiskenbaar.

Hoeveel Bitcoin heeft Roger Ver?

Het exacte aantal BTC dat Roger Ver bezit, is niet openbaar bekend en kan fluctueren vanwege aankopen, verkopen of andere transacties. Ver heeft in het verleden gezegd dat hij een groot deel van zijn BTC heeft ingeruild voor Bitcoin Cash (BCH) en andere cryptocurrencies, maar de exacte aantallen en verdeling van zijn portfolio zijn niet openbaar gemaakt.

Roger Ver en zijn rol in Bitcoin Cash

In 2017 was er een verhit debat binnen de Bitcoin communityover hoe de schaalbaarheidsproblemen van het netwerk opgelost moesten worden. Het Bitcoin-netwerk had moeite om het groeiende aantal transacties te verwerken, wat resulteerde in langzamere transactietijden en hogere transactiekosten.

Er waren twee belangrijke kampen: een groep die geloofde in het vergroten van de blokgrootte (de hoeveelheid data die in elk blok op de blockchain kan worden opgenomen) en een andere die geloofde in het implementeren van een upgrade genaamd Segregated Witness (SegWit), die het mogelijk zou maken om meer transacties in een blok op te nemen zonder de fysieke blokgrootte te vergroten.

Roger Ver behoorde tot het eerste kamp en was een fervent voorstander van het vergroten van de blokgrootte. Hij en een groep gelijkgestemden geloofden dat dit de beste manier was om meer transacties mogelijk te maken en zo het netwerk te laten groeien. Ze vonden dat Bitcoin moest schalen door grotere blokken toe te staan, zodat het als elektronisch cash kon worden gebruikt, zoals oorspronkelijk beschreven in het whitepaper van Bitcoin door Satoshi Nakamoto.

Toen er geen consensus werd bereikt, leidde dit tot een splitsing van de Bitcoin blockchain op 1 augustus 2017, en resulteerde in de creatie van een nieuwe cryptocurrency, Bitcoin Cash (BCH), die een vergrote blokgrootte van 8MB had (later verder vergroot).

Na de splitsing werd Ver een van de meest uitgesproken voorstanders van Bitcoin Cash. Hij promootte het actief als de “echte” Bitcoin en geloofde dat het trouwer was aan de oorspronkelijke visie van Satoshi Nakamoto voor een peer-to-peer elektronisch geldsysteem. Zijn bedrijf, Bitcoin.com, begon ook Bitcoin Cash te ondersteunen in plaats van Bitcoin, wat veel controverse veroorzaakte binnen de crypto community.

Zijn voortdurende steun en promotie van Bitcoin Cash heeft hem tot een polariserend figuur gemaakt in de cryptocurrency-wereld.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme