Crypto analist adviseert 80% Bitcoin en 20% Ethereum voor maximaal rendement

Home » Nieuws » Crypto analist adviseert 80% Bitcoin en 20% Ethereum voor maximaal rendement

Crypto analisten en beleggers blijven op zoek naar de meest efficiënte manieren om hun portfolio te beheren en risico’s te minimaliseren.

Een nieuwe analyse van Benjamin Cowen, geënt op de Modern Portfolio Theorie (MPT), biedt nieuwe inzichten voor het optimaliseren van rendementen door middel van een strategische verdeling tussen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Historische data en Monte Carlo simulaties sturen aanbevelingen

Cowen gebruikt historische data gecombineerd met Monte Carlo simulaties om de verwachte rendementen van verschillende portfolio-samenstellingen te berekenen. Zijn bevindingen suggereren dat een portfolio met 76% Bitcoin en 24% Ethereum de hoogste risico-gecorrigeerde rendementen biedt volgens de Sharpe ratio, die alle vormen van volatiliteit straft.

De Sortino ratio, die enkel negatieve volatiliteit meeweegt, geeft echter de voorkeur aan een verdeling van 80% Bitcoin en 20% Ethereum.

Bitcoin dominantie beïnvloedt Ethereum allocatie

De toenemende dominantie van Bitcoin heeft volgens Cowen geleid tot een afname in de percentage allocatie van Ethereum binnen beleggingsportefeuilles. Hij voorspelt dat Bitcoin Ethereum in de komende jaren zal blijven overtreffen, ondanks dat Ethereum tijdens periodes van kwantitatieve versoepeling soms beter presteerde.

Cowen benadrukt de noodzaak om zowel de risico’s als rendementen van beide activa grondig te begrijpen en beveelt aanvullende simulaties aan voor een nauwkeurigere portfolio-optimalisatie.

Overweging van dollar en cryptocurrencies

Verder introduceert Cowen het idee om ook andere assets zoals de Amerikaanse dollar en minder presterende altcoins zoals Litecoin (LTC), Ripple (XRP) en Monero (XMR) op te nemen in het portfolio.

Deze toevoegingen kunnen de risico-gecorrigeerde rendementen beïnvloeden, hoewel de toevoeging van dollar primair dient om volatiliteit te minimaliseren zonder te focussen op rendement.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme