SEC Commissaris Peirce bekritiseert crypto regulering en roept op tot meer publieke dialoog

Home » Nieuws » SEC Commissaris Peirce bekritiseert crypto regulering en roept op tot meer publieke dialoog

Hester Peirce, commissaris bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft opnieuw kritiek geuit op haar eigen agentschap door de leidraad voor crypto-bewaring in twijfel te trekken en te pleiten voor meer interactie met het publiek.

Tijdens de jaarlijkse SEC Speaks Conferentie, die plaatsvond op 2 april, richtte Peirce, ook wel bekend als ‘Crypto Mom’ onder crypto-enthousiastelingen, haar pijlen op de controversiële Staff Accounting Bulletin 121 (SAB 121), die ze beschreef als een “bijzonder schadelijk onkruid” in de “geheime tuin” van beleidsrichtlijnen van de SEC.

Cryptocurrencies bewaren

Uitgebracht in maart 2022, legt SAB 121 de boekhoudkundige richtlijnen van de toezichthouder uit voor instellingen die cryptocurrencies willen bewaren. Het bulletin heeft echter veel banken weerhouden van het bewaren van cryptocurrencies voor hun klanten, voornamelijk vanwege de implicaties voor het kapitaal, waardoor ervaren banken en effectenhandelaren uit de business van crypto-bewaring worden gehouden. Peirce benadrukte dat SAB 121, uitgegeven zonder inbreng van de banksector, investeerders niet beschermt en in plaats daarvan een belemmering vormt voor verantwoorde innovatie.

Daarnaast bekritiseerde Peirce de houding van de SEC ten aanzien van interactie met het publiek en de benadering van opkomende technologieën zoals crypto. Ze stelde dat de cultuur aan de top van de SEC is veranderd, wat heeft geleid tot een wijziging in de manier waarop het agentschap communiceert met het publiek. Investeerders en bedrijven zijn terughoudend om in gesprek te gaan met de SEC, uit vrees voor handhavingsacties, vooral in gebieden zoals crypto, die door de toezichthouder zijn geïdentificeerd als prioriteiten voor intensievere handhaving.

Duidelijke richtlijnen

Peirce riep op tot het herstellen van open communicatie met het publiek, het bieden van duidelijke richtlijnen en het faciliteren in plaats van belemmeren van verantwoorde innovatie, ook op het gebied van crypto-bewaring.

Haar oproep vond steun bij Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, die via een bericht op X zijn steun uitsprak voor Peirce’s suggesties, waaronder het voorstel om een adviescommissie op te richten om beter te begrijpen hoe regels in de praktijk functioneren.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme