Pizza Ninja zet SNES-games op de kaart in web browsers via NFT technologie

Home » Nieuws » Pizza Ninja zet SNES-games op de kaart in web browsers via NFT technologie

Ninjalerts, een innovator op het gebied van blockchain-technologie, heeft onlangs een Super Nintendo Entertainment System (SNES) emulator ingeschreven op een Bitcoin (BTC) satoshi.

SNES-games via NFT’s spelen

De ‘Pizza Ninja’ stelt gebruikers in staat om klassieke SNES-games te spelen via een inscriptie, of NFT, direct in hun browsers via Ordinals-verkenners of marktplaatsen. Ninjalerts heeft ook een uitgebreide GitBook gecreëerd met 88 pagina’s, inclusief afbeeldingen, code en een gedetailleerde projectbeschrijving.

Deze ontwikkeling is niet alleen een technisch hoogstandje, maar draagt ook bij aan het behoud van digitale culturele artefacten. Volgens een recent rapport van de Video Game History Foundation is 87% van de klassieke spellen niet actief in gelicentieerde circulatie en wordt beschouwd als “kritisch bedreigd”. Dit project biedt een oplossing door deze spellen te bewaren op de Bitcoin blockchain.

Trevor Owens, CEO van Ninjalerts, benadrukt dat de keuze voor een SNES-emulator voortkwam uit de blokgrootte kosten en de beperking van een Bitcoin-blok tot 1MB. Dit project maakt deel uit van de evolutie van NFT’s, die niet beperkt zouden moeten blijven tot statische afbeeldingen. Het stelt Pizza Ninja-houders in staat om aangepaste animaties voor hun NFT’s te creëren, ze te schalen naar elke gewenste grootte, sociale stickers te maken met één klik en SNES-games via de NFT te spelen.

Een belangrijk element in deze ontwikkeling is de BRC-69-standaard, geïntroduceerd in juli, die recursieve inscripties mogelijk maakt. Deze techniek maakt het extraheren en opnieuw combineren van gegevens uit bestaande inscripties mogelijk, een aanpak die uitgebreid is gebruikt in het Pizza Ninja-project.

Ondanks de technische bekwaamheid en bijdrage aan het behoud van games, heeft het project ook discussie binnen de Bitcoin-gemeenschap opgewekt. Sommige puristen zijn tegen niet-financiële transacties op het netwerk, maar Owens ziet deze controverse als een katalysator voor verdere discussie over het belang van het behoud van digitale culturele artefacten en de unieke rol van Bitcoin in deze onderneming.

Een demo van de Super Nintendo-emulator is ook beschikbaar op YouTube, wat de technische mogelijkheden van dit project verder illustreert.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme