Crypto markt: Fear & Greed Index op laagste punt sinds 2023

Home » Nieuws » Crypto markt: Fear & Greed Index op laagste punt sinds 2023

De bekende Fear & Greed Index signaleert een historische mate van angst in de crypto markt. Sinds de bear market van 2023 was de angst en de markt niet zo laag als nu. Erg opvallend, want de prijs was toen teruggezakt tot onder de $17.000 dollar. De crypto community is duidelijk erg angstig en pessimistisch over de ontwikkeling van crypto koersen, onder andere door de uitgave van Bitcoin (BTC) munten door de failliet exchange uit Japan (Mt. Gox). Is een verdere daling waarschijnlijk of is de bodem dichtbij? 

In korte tijd wist de Bitcoin prijs flink in waarde te dalen. De grootste cryptocurrency wist op 7 juni, een maand geleden, een koers van $71.600 dollar te behalen. Ondertussen staat de munt bijna 21% lager op een prijs van $57.360 dollar. De Bitcoin koers wist kortstondig terug te zakken tot onder de $54.000 dollar maar heeft een klein herstel weten te realiseren. De sterke daling van de Bitcoin prijs zorgt ook voor veel tumult onder cryptocurrencies, zo zijn veel altcoins flink in prijs gedaald wat leidde tot bijna $600 dollar miljard aan waarde verlies in de gehele crypto markt. 

crypto fear en greed index
Fear & Greed index vandaag.

Grote angst in crypto markt

Momenteel staat de crypto markt volgens de Fear & Greed Index op een waarde van 26, wat een grote mate van angst signaleert. Dit is dezelfde waarde als in januari 2023 toen de BTC koers op slechts $16.500 stond. Wat met name opvallend is hoe snel het sentiment is omgedraaid in de crypto markt.

Een maand geleden zat de markt nog in een hebzuchtige fase, volgens cijfers van Alternative. 

Kunnen crypto prijzen verder zakken?

De Fear & Greed index is een populaire manier voor veel investeerders en analisten om de markt te begrijpen en mogelijk koop of verkoop momenten te signaleren. Een hebzuchtige markt is vaak een teken van een prijs piek waar een erg angstige markt juist een teken kan zijn dat de crypto prijzen een lokale bodem vinden.

Hoewel de markt nu erg angstig is volgens de populaire index kunnen cryptocurrency prijzen nog altijd een stuk verder zakken, zo wist de Fear & Greed index in juni van 2022 te zakken tot 9 wat extreme angst signaleert. Dit ging gepaard met sterke prijsdalingen. 

De sterke prijs crash en toenemende angst lijkt te worden gevoed door de uitgave van Bitcoin tokens aan schuldeisers van de gevallen Mt. Gox exchange. Zij ontvangen binnen voor ongeveer $9 miljard aan Bitcoin tokens en volgens analisten kan dat leiden tot een explosieve verkoop van munten.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Thomas begon te investeren in Bitcoin in 2017. Tijdens de opvolgende bear market is hij zich volledig gaan verdiepen in blockchain-technologie en raakte hij overtuigd in de baanbrekende potentie ervan. Hij gelooft dat blockchain-technologie ons dagelijks leven zal veranderen.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme