VK zet koers naar herfst 2024 voor opstart eerste Digital Securities Sandbox cohort

Home » Nieuws » VK zet koers naar herfst 2024 voor opstart eerste Digital Securities Sandbox cohort

De Bank of England (BoE) en de Financial Conduct Authority (FCA) hebben een nieuwe stap gezet op weg naar het bevorderen van innovatie in de financiële sector met de introductie van een digitale effecten ‘sandbox’. Dit initiatief, bedoeld om de adoptie van distributed ledger technologie (DLT) in financiële diensten te versnellen, heeft als doel een gecontroleerde omgeving te bieden waarin bedrijven hun producten kunnen testen.

De sandbox, die naar verwachting vijf jaar zal duren, zou kunnen leiden tot een nieuw regelgevingskader voor de afwikkeling van effecten.

De BoE en FCA hebben aangekondigd dat ze de eerste groep aanvragers in de herfst van 2024 verwachten te verwelkomen, na een periode van consultatie en het verzamelen van feedback die open is tot 29 mei. Dit volgt op eerdere raadplegingen en de introductie van wetgeving die de FCA en de BoE in staat stelt de sandbox te beheren, een belangrijke stap naar het versterken van de positie van het VK als een centrum voor crypto-innovatie.

Aangepaste regelgeving

Deze Digital Securities Sandbox verschilt van eerdere initiatieven door zich specifiek te richten op het gebruik van DLT voor de handel in en afwikkeling van digitale effecten zoals aandelen en obligaties, onder aangepaste regelgeving. Deelnemers kunnen effectenbewaarneming- en afwikkelingsdiensten aanbieden en een handelsplatform exploiteren.

Hiermee streeft het initiatief ernaar een leeromgeving te bieden voor toezichthouders om te begrijpen hoe men veilig kan profiteren van technologische ontwikkelingen en veranderingen in essentiële financiële marktprocessen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme