Taiwanese crypto industrie vormt associatie voor zelfregulering

Home » Nieuws » Taiwanese crypto industrie vormt associatie voor zelfregulering

De cryptosector in Taiwan heeft deze week een grote stap naar regulering gezet met de oprichting van een industrie-associatie onder begeleiding van de overheid.

Dit markeert een cruciaal moment voor het land om zijn grip op de opkomende cryptomarkt te versterken.

Samenwerking binnen de sector

Volgens een verklaring die donderdag werd vrijgegeven door de groep, hebben in totaal 24 cryptobedrijven zich aangesloten bij de Taiwan Virtual Asset Service Provider Association (TVASP). Deze bedrijven zijn allemaal geregistreerd bij de Financial Supervisory Commission (FSC) voor naleving van antiwitwasregelgeving (AML).

De associatie zal worden voorgezeten door Titan Cheng, oprichter en CEO van BitoPro, een van de grote crypto beurzen in Taiwan. Winston Hsiao, medeoprichter en chief revenue officer van XREX, zal fungeren als vicevoorzitter van de associatie.

Bron: Bitcoin Magazine op X.

Verantwoordelijkheid en zelfregulering

Het oprichten van de TVASP is een belangrijke stap voor Taiwan om zijn toezicht op cryptohandelplatforms te verbeteren. De regering heeft geëist dat de associatie zelftoezichthoudende regels opstelt. “De FSC hecht veel belang aan de ontwikkeling van de virtuele activa-industrie. We geloven dat de gezonde ontwikkeling van deze industrie nauw samenhangt met de ontwikkeling van de samenleving en de economie,” zei Hsiho Huang, directeur van de afdeling effectenbedrijven bij de FSC, tijdens de lancering op donderdag.

De TVASP verklaarde dat hun primaire taak na oprichting het formuleren van zelfregulerende richtlijnen is, gericht op het juist implementeren van de classificatie en het beoordelingsbeheer van VASPs. “Dit zal tegemoetkomen aan de belangen en ontwikkeling van de industrie, terwijl het ook de verwachtingen van de overheid vervult en consumentenrechten beschermt,” voegde de associatie toe.

Uitbouwen van bestaande regelgeving

Sinds juli 2021 vereist Taiwan dat cryptodienstverleners voldoen aan de AML-wetten, aangezien de FSC antiwitwasregels heeft ingevoerd. Desondanks blijft de cryptosector grotendeels ongereguleerd.

Vorige maand stelde het ministerie van Justitie wijzigingen voor in de bestaande AML-wetten die vereisen dat zowel binnenlandse als buitenlandse cryptobedrijven die in Taiwan willen opereren zich moeten registreren voor AML-naleving. Het niet voldoen hieraan kan leiden tot gevangenisstraffen van maximaal twee jaar.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme