SEC-directeur Grewal verdedigt cryptoregulering en benadrukt noodzaak voor duidelijke regels

Home » Nieuws » SEC-directeur Grewal verdedigt cryptoregulering en benadrukt noodzaak voor duidelijke regels

Gurbir Grewal, directeur van de handhavingsafdeling van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft sterk gereageerd op kritiek dat de toezichthouder de regels voor de crypto sector ter plekke verzint.

Tijdens een toespraak op het evenement “SEC Speaks” op 3 april verdedigde Grewal het standpunt van de SEC door te wijzen op de “vele creatieve pogingen” van crypto bedrijven om buiten het toezicht van de commissie te opereren, ondanks hun activiteiten in de Verenigde Staten.

Grewal sprak zorgen uit dat de SEC zijn autoriteit roekeloos zou overschrijden of zou handelen door middel van “regulering via handhaving” in rechtszaken tegen crypto bedrijven. Hij verwees naar Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO van FTX, die onlangs tot 25 jaar gevangenisstraf is veroordeeld wegens fraude, als een voorbeeld van het belang van handhavingsacties. Dit onderstreept volgens hem de noodzaak om problemen zoals fraude, gebrek aan transparantie, vermenging van activa, belangenconflicten en gebrek aan toezicht aan te pakken, die allemaal bijdragen aan een verhoogd risico voor investeerders.

De directeur benadrukte dat de SEC de Howey-test, die bepaalt wat als een effect wordt beschouwd, “duidelijk en consistent” heeft toegepast, en wees op de publieke documenten die deze analyses ondersteunen. Hij merkte op dat zelfs partijen die in rechtszaken beweren dat hun gedrag niet onder de federale effectenwetten valt, intern jarenlang de Howey-structuur hebben gebruikt om crypto’s te beoordelen.

Inconsistente benadering

In een recente zaak in Utah werd de SEC gesanctioneerd wegens “te kwader trouw” handelen in een rechtszaak tegen het bedrijf Debt Box, wat wijst op kritiek op de schijnbaar inconsistente handhavings-benadering van de commissie ten aanzien van crypto bedrijven en beursgenoteerde fondsen. Dit heeft geleid tot speculaties over een mogelijke exodus van crypto bedrijven uit de Verenigde Staten.

Grewal’s opmerkingen volgden op die van SEC-commissaris Hester Peirce, die de richtlijnen van de toezichthouder voor instellingen die cryptocurrencies in bewaring willen nemen, bekritiseerde. Zowel Peirce als andere medewerkers en commissarissen spraken op het “SEC Speaks”-evenement, dat op 3 april eindigde.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme