Rechtszaak SEC tegen Consensys krijgt groen licht voor snelle behandeling in Texas

Home » Nieuws » Rechtszaak SEC tegen Consensys krijgt groen licht voor snelle behandeling in Texas

Een federale rechter in Texas heeft het tijdschema vastgesteld voor de zaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen het blockchain softwarebedrijf Consensys.

De juridische procedures zijn gepland tussen 29 juli en 26 november, wat suggereert dat er tegen het einde van dit jaar of begin 2025 een beslissing kan vallen over de zaak van de SEC tegen Consensys.

Details van de rechtszaak

Rechter Reed O’Connor heeft ingestemd met een verzoek van Consensys om de verdiensten van hun zaak versneld te beoordelen. Dit betreft de vraag of de SEC de wettelijke bevoegdheid heeft van het Congres om MetaMask te reguleren als een effectenmakelaar en -uitgever.

“Deze vragen zullen worden overwogen naast eventuele argumenten die de SEC zou aanvoeren dat wij geen zaak tegen hen mogen aanspannen,” schreef Consensys advocaat Bill Hughes op het socialemediaplatform X.

consensys sec rechtszaak
Bron: Bill Hughes op X.

SEC daagt Consensys voor de rechter

Afgelopen maand beweerde de SEC dat Consensys de effectenregelgeving had overtreden via haar MetaMask Staking en MetaMask Swaps diensten. De eerste dienst maakt het staken van Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC) mogelijk en de laatste stelt gebruikers in staat verschillende cryptocurrencies uit te wisselen.

“De klacht van de SEC beweert dat Consensys zich bezighoudt met het ongeregistreerd aanbieden en verkopen van effecten door deel te nemen aan de distributie van de stakingsprogramma’s en fungeert als een niet-geregistreerde makelaar met betrekking tot deze transacties,” schreef de SEC in een persbericht van 28 juni. Hierdoor zou Consensys de Amerikaanse effectenmarkt betreden zonder investeerders federale effectenwetbescherming te bieden.

Impact en gevolgen van de rechtszaak

Deze zaak wordt nauwlettend gevolgd door veel juridische experts in het veld van cryptocurrency vanwege de mogelijke gevolgen voor de autoriteit van de SEC. De commissie heeft verschillende lopende rechtszaken tegen crypto-bedrijven, waaronder Coinbase, Binance, en Ripple (XRP).

Commissaris Mark Uyeda, ook genoemd in de rechtszaak tegen Consensys, noemde de aanpak van crypto door de SEC “problematisch” in een verklaring van 1 juli die niet gerelateerd was aan de zaak.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme