Rapport wijst op grote risico’s bij goedkeuring van spot crypto ETFs in Zuid-Korea

Home » Nieuws » Rapport wijst op grote risico’s bij goedkeuring van spot crypto ETFs in Zuid-Korea

Het Korea Institute of Finance heeft recentelijk gewaarschuwd voor de potentiële risico’s die het toestaan van spot crypto exchange-traded funds (ETFs) met zich mee zou brengen voor de Zuid-Koreaanse economie.

Volgens een rapport dat op zondag is uitgebracht, zou de introductie van dergelijke producten kunnen leiden tot een reeks bijwerkingen, zoals toegenomen inefficiëntie in de allocatie van middelen, grotere blootstelling aan crypto-gerelateerde risico’s op de financiële markt en een verzwakte financiële stabiliteit.

Invloed op de lokale markt

De lokale denktank legde uit dat crypto ETFs waarschijnlijk een grote hoeveelheid geldstromen zouden onderscheppen die anders naar de lokale financiële markt zouden vloeien. Dit zou resulteren in minder investeringen voor lokale industrieën, waardoor de financiële markt gevoeliger wordt voor crises in de crypto-sector.

Dit zou op zijn beurt kunnen leiden tot een toename van het wantrouwen van investeerders in de markt en regelgevers.

the block zuid korea crypto etf
Bron: The Block op X.

Voorzichtige benadering van regelgevers

De Zuid-Koreaanse toezichthouders staan momenteel de uitgifte of handel van spot crypto ETFs niet toe, met als reden dat Bitcoin en andere cryptocurrencies niet kunnen dienen als onderliggende activa voor dergelijke beleggingsinstrumenten.

Ondanks dit beleid heeft de regerende, linkse Democratische Partij van Zuid-Korea onlangs een initiatief gelanceerd om spot crypto ETFs lokaal beschikbaar te maken, als onderdeel van hun campagnebelofte bij de laatste algemene verkiezingen.

Internationale ontwikkelingen

Terwijl Zuid-Korea nog steeds worstelt met deze kwestie, heeft de Verenigde Staten al in januari haar eerste spot crypto ETFs geïntroduceerd. De elf spot Bitcoin (BTC) fondsen in de VS hebben sindsdien $55,55 miljard aan totale netto activa verzameld, wat de verwachtingen voor de lancering overtreft.

Hong Kong en Australië hebben ook spot ETFs voor Bitcoin en Ether geïntroduceerd, waarbij de grootste effectenbeurs van Australië, ASX, vorige week zijn eerste spot Bitcoin ETF noteerde.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme