Nieuw regelgevingskader voor crypto en stablecoins in Hong Kong

Home » Nieuws » Nieuw regelgevingskader voor crypto en stablecoins in Hong Kong

Hong Kong heeft aangekondigd dat het van plan is een regelgevingskader te consulteren voor over-the-counter (OTC) handelsplatformen voor cryptocurrencies en dat het dit proces “zeer binnenkort” zal starten.

Deze aankondiging komt van het Bureau voor Financiële Diensten en de Schatkist (FSTB), dat in een blogpost op vrijdag uitlegde dat de consultatie zowel fysieke als online virtuele-activa (VA) verkooppunten zal omvatten.

Spoedig gelanceerd

Het FSTB benadrukte de rol van OTC-platformen in enkele fraudezaken van het afgelopen jaar, waarbij beleggers werden misleid om gelden naar ongelicenseerde VA-handelsplatformen te leiden. “Daarom geloven we dat het noodzakelijk is om OTC-platformen onder regulering te brengen,” verklaarde het FSTB, en voegde eraan toe dat de consultatie over het voorgestelde regelgevingskader spoedig gelanceerd zal worden.

In oktober had het bureau al zijn intentie uitgesproken om een “levendige sector en ecosysteem” voor virtuele activa te ontwikkelen, voortbouwend op eerdere inspanningen om de sector te reguleren. Hierbij werd een licentieregime voor crypto-bedrijven ingevoerd dat in juni vorig jaar van kracht werd. Bedrijven moeten voor juni van dit jaar goedkeuring krijgen om in het land te blijven opereren.

Daarnaast is Hong Kong bezig met een consultatie over een regelgevingskader voor uitgevers van stablecoins. Het voorgestelde regelgevingssysteem zou vereisen dat uitgevers van stablecoins die gedekt zijn door fiatvaluta, een licentie moeten verkrijgen van de Hong Kong Monetary Authority.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme