EU verscherpt regels voor stablecoins: Overstap naar gereguleerde opties nu verplicht

Home » Nieuws » EU verscherpt regels voor stablecoins: Overstap naar gereguleerde opties nu verplicht

De Europese Unie heeft een nieuwe regelgeving geïmplementeerd, bekend als de Markets in Crypto Assets (MiCA), die specifiek gericht is op stablecoins. Deze regelgeving, die nu van kracht is geworden, stelt dat alleen gereguleerde stablecoins binnen het blok gebruikt mogen worden.

Dit heeft belangrijke gevolgen voor bedrijven en gebruikers die stablecoins willen uitgeven of gebruiken binnen de EU.

Reactie van YouHodler’s CEO, Ilya Volka

Ilya Volka, CEO van YouHodler, heeft zijn mening gedeeld met The Block over de nieuwe EU-regelgeving. Volka benadrukt het belang voor gebruikers van stablecoins binnen de EU om over te stappen van niet-conforme stablecoins naar gereguleerde varianten zoals USDC. “Deze conversie zorgt voor maximale stabiliteit en zal de waarde van digitale activa niet beïnvloeden,” zei Volka.

Hij voegde eraan toe dat het voor EU-gebaseerde investeerders die stablecoins bezitten, raadzaam is om deze niet naar offshore platformen te verplaatsen. Door op een MiCA-conforme platform te blijven, zijn gebruikers beschermd door de nieuwste marktregulaties.

eu mica stablecoins wetgeving
Bron: The Block op X.

Zorgen van Tether over MiCA

Tether’s CEO, Paolo Ardoino, heeft ook zijn bezorgdheid geuit over de MiCA-regulaties. In een eerdere verklaring legde hij uit dat MiCA verschillende problematische vereisten bevat die de taak van een stablecoin-uitgever uitermate complex kunnen maken.

Ardoino is van mening dat verdere discussies over de technische implementatiestandaarden cruciaal zijn om duidelijkheid te verschaffen over bepaalde bepalingen van de regelgeving.

MiCA als voorbeeld voor andere jurisdicties

Ondanks de uitdagingen ziet Volka de MiCA-regelgeving als een voorbeeld voor andere jurisdicties om van te leren en te volgen. Eleanor Gaywood, hoofd strategie bij Coincover, is het hiermee eens en merkte op dat de implementatie van MiCA’s bepalingen voor stablecoins de EU in de voorhoede plaatst van de overgang naar het omarmen van innovaties uit de cryptocurrency sector.

Deadlines en verwachtingen

Op 30 juni werd MiCA gedeeltelijk van toepassing voor aanbieders van crypto-activadiensten met betrekking tot hun KYC/AML-vereisten.

Volledige naleving van het nieuwe regelgevende kader van het blok zal echter vereist zijn tegen december.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme