EU moet zich voorbereiden op de integratie van blockchain-technologie en AI, zegt rapport

Home » Nieuws » EU moet zich voorbereiden op de integratie van blockchain-technologie en AI, zegt rapport

De Europese Unie wordt aangeraden zich voor te bereiden op de convergentie van blockchain-technologie en kunstmatige intelligentie (AI), een ontwikkeling die volgens experts een revolutie in diverse sectoren kan ontketenen.

Het European Blockchain Observatory and Forum (EUBOF), een initiatief van de Europese Commissie, heeft onlangs de ontwikkelingen rond blockchain in Europa geanalyseerd en concludeerde in een rapport dat deze technologieën samen een aanzienlijk potentieel hebben om innovatie te stimuleren.

Veilige gegevensopslag en geavanceerde netwerken

Het rapport van het EUBOF, geschreven door het Directoraat-Generaal voor Communicatienetwerken, Inhoud en Technologie, benadrukt hoe de integratie van blockchain met AI bijdraagt aan de veilige opslag van gevoelige AI-datasets, vooral in sectoren zoals gezondheidszorg en financiën waar gegevensbeveiliging van cruciaal belang is. De onveranderlijke natuur van blockchain zorgt voor gegevensintegriteit en privacy, wat essentieel is voor het beheren van gevoelige informatie en het naleven van gegevensbeschermings-regels.

Daarnaast maakt de convergentie van deze twee technologieën de creatie van gedecentraliseerde AI-netwerken mogelijk. Deze netwerken kunnen het risico op datamonopolies verminderen en collaboratieve AI-ontwikkeling bevorderen, waarbij AI de functionaliteit van slimme contracten kan verbeteren en toepasbaar kan maken in verschillende industrieën.

eu blockchain tweet
Bron: EU Blockchain op X.

Toekomstige richtingen en beleidsaanbevelingen

Het rapport onderstreept ook de continue groei van het ecosysteem van gedecentraliseerde financiering (DeFi) en verwacht de lancering van nieuwe protocollen en opkomende toepassingen die gedreven worden door interoperabiliteit, duurzaamheid en energie-efficiëntie. In lijn met deze bevindingen heeft de EU plannen aangekondigd om de huidige regelgeving aan te passen, die de European High Performing Computer Joint Undertaking (EuroHPC) beheert.

Dit initiatief, dat negen supercomputers over Europa beheert, zal worden uitgebreid met nieuwe AI-fabrieken om de resultaten van deze krachtige machines te verbeteren.

Europa als kenniscentrum

EUBOF heeft meerdere aanbevelingen gedaan, waaronder het optreden van de EU als een wereldwijd kenniscentrum voor blockchain en het versterken van de samenwerking met diverse belanghebbenden.

Deze stappen zijn bedoeld om Europa’s leiderschap in technologische innovatie te verstevigen en een collaboratieve omgeving te creëren waarin innovatie en duurzaamheid worden ondersteund.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme