Engelse bank Kroo stopt met ondersteunen van cryptotransacties vanaf mei 2024

Home » Nieuws » Engelse bank Kroo stopt met ondersteunen van cryptotransacties vanaf mei 2024

Vanaf 30 mei 2024 zal de digitale bank Kroo, gevestigd in Londen, het haar klanten verbieden om transacties met cryptocurrencies uit te voeren. Deze maatregel wordt ingevoerd als reactie op een toenemend aantal online fraudegevallen en oplichtingen die verband houden met cryptovaluta.

Kroo, bekend als een uitdager van de grote, gevestigde banken in het Verenigd Koninkrijk, volgt hiermee het voorbeeld van andere Britse challenger banken zoals Starling Bank en Chase UK, die eerder soortgelijke verboden hebben ingesteld.

Strikte voorwaarden voor klanten

Volgens de bijgewerkte algemene voorwaarden van de bank zal Kroo een account beperken of bevriezen als er activiteiten worden gedetecteerd die te maken hebben met de aankoop, handel of ontvangst van tegoeden uit cryptotransacties. “Vanaf 30 mei 2024 ondersteunen we geen bankoverschrijvingen of kaarttransacties meer die geassocieerd zijn met cryptocurrencies,” verklaart de bank.

Dit houdt in dat zowel het initiëren van nieuwe transacties als het ontvangen van gelden uit dergelijke handelingen zal worden geblokkeerd.

kroo bijgewerkte crypto voorwaarden
Bron: Kroo.

Toenemende zorgen over fraude met crypto

Wereldwijd uiten banken hun zorgen over de veiligheid van cryptocurrencies. Velen bekritiseren dat crypto minder veilig is dan vaak wordt aangenomen en wijzen erop dat het niet zo anoniem is als men denkt. In februari onthulde de Centrale Bank van Rusland dat bijna de helft van de financiële fraude in het land in 2023 gebruik maakte van cryptocurrency en buitenlandse valuta’s voor betalingen.

In de Verenigde Staten hebben autoriteiten van de Federal Reserve de potentiële risico’s van fraude en oplichting benadrukt, mochten banken crypto omarmen of digitale valuta’s van centrale banken (CBDCs) adopteren.

Advies aan getroffen klanten

Kroo heeft klanten die door dit nieuwe beleid worden getroffen geadviseerd om hun betalingsontvangers op de hoogte te stellen om dergelijke directe debettransacties te stoppen.

De bank benadrukt dat ze soortgelijke maatregelen kan nemen om andere geldige redenen die zich kunnen voordoen, in een poging om zowel de bank als haar klanten te beschermen tegen de groeiende risico’s van cryptogerelateerde fraude.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme