Coinbase roept op tot duidelijke regels na goedkeuring FIT21 door Huis

Home » Nieuws » Coinbase roept op tot duidelijke regels na goedkeuring FIT21 door Huis

De Amerikaanse Kamer van Afgevaardigden heeft afgelopen nacht gestemd over de Wet op Financiële Innovatie en Technologie voor de 21e eeuw (FIT21). De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, noemde de stemming op het socialemediaplatform X een “historische stem”. Armstrong benadrukte dat deze wet “eindelijk zal beginnen met het creëren van enkele duidelijke regels om crypto te reguleren” als deze tot wet wordt verheven.

Armstrong verklaarde verder dat Amerikanen willen dat hun vertegenwoordigers hun rechten om crypto te gebruiken beschermen, heldere regels creëren om consumenten te beschermen, en niet toestaan dat het gebrek aan duidelijkheid wordt misbruikt door enkele activisten in de administratie die onrechtmatig een industrie proberen te doden.

De rol van Stand With Crypto

Tijdens zijn commentaar wees Armstrong op de rol van Stand With Crypto, een belangen behartigingsgroep voor crypto die door het platform zelf werd geïnitieerd. Deze groep streeft ernaar om ondersteuning te bieden voor zinnige regulering in de crypto wereld.

Armstrong toonde zich optimistisch dat kiezers zich deze uitkomst zullen herinneren, wat wijst op de afwijzing van pogingen om de cryptotechnologie te ondermijnen.

brian armstrong tweet x.
Bron: Brian Armstrong op X.

Tegenstand van de Biden-administratie

De Biden-administratie heeft echter haar oppositie tegen de FIT21-wet uitgesproken, met het argument dat deze onvoldoende beschermingen biedt voor beleggers en consumenten in digitale activa. Deze tegenstand kan een uitdaging vormen als de Senaat de wetgeving overweegt, hoewel het Witte Huis heeft verklaard geen veto uit te spreken tegen FIT21 als het door het Huis komt.

Dit laat ruimte voor mogelijke onderhandelingen en compromissen.

Juridische strijd en oproep voor duidelijke regels

In juni 2023 klaagde de Securities and Exchange Commission (SEC) Coinbase aan omdat het naar verluidt de effectenwetgeving had overtreden. Deze rechtszaak benoemde 13 cryptocurrencies, waaronder Solana (SOL) en Cardano (ADA), als effecten en volgde op de uitgifte van een Wells-notificatie tegen Coinbase in maart van datzelfde jaar. In maart 2024 vroeg Coinbase zelfs een beroepshof om de SEC op te dragen een robuust regelgevend kader voor crypto te creëren, waarbij werd gesteld dat het uit de weg gaan van regelgeving door de SEC een schending was van de Administrative Procedures Act.

De weg vooruit voor FIT21 is nu gericht op de Senaat, waar de uiteindelijke beslissing zal bepalen of duidelijke crypto-regelgeving in de Verenigde Staten een realiteit zal worden.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme