Binance beschuldigd van illegale bankactiviteiten in Nigeria

Home » Nieuws » Binance beschuldigd van illegale bankactiviteiten in Nigeria

Olubukola Akinwumi, de adjunct-directeur van de Centrale Bank van Nigeria (CBN), heeft cryptocurrency beurs Binance ervan beschuldigd bankactiviteiten uit te voeren die voorbehouden zijn aan geautoriseerde banken en financiële instellingen.

Deze aantijgingen vonden plaats tijdens zijn getuigenis in een rechtszaak die door de Economische en Financiële Misdaadcommissie (EFCC) is aangespannen tegen Binance en een van haar leidinggevenden, Tigran Gambaryan, wegens vermeende witwaspraktijken ter waarde van $35,4 miljoen dollar.

Illegale P2P-transacties en identiteitsfraude

Volgens Akinwumi laat Binance Nigeriaanse gebruikers toe om met pseudoniemen te handelen, wat in strijd is met de regels van de CBN die vereisen dat partijen hun ware identiteiten onthullen bij financiële transacties. Hij lichtte toe hoe de peer-to-peer (P2P) transacties plaatsvinden op het platform van Binance, waarbij gebruikers direct onderling handelen, hetzij via een bij Binance opgeslagen Nigeriaanse bankrekening, hetzij via een naira wallet die door Binance wordt aangeboden.

nigeria, binance, rechtszaak
Bron: X.

Deze activiteiten zijn echter in strijd met de regels van de CBN, en sinds februari heeft Binance deze P2P-functionaliteit voor Nigerianen uitgeschakeld vanwege overheidscontrole.

Verdere maatregelen en regelgeving

De getuigenis van Akinwumi onthulde ook dat Binance Nigerianen in staat stelt om naira te storten en op te nemen via een ‘cash link’, hoewel dit een gereguleerde activiteit is die onder de CBN valt. Binance beschikt echter niet over de vereiste licentie als betaaldienstverlener van de CBN.

De verdediging van Binance zal hun kruisverhoor op 16 juli voortzetten, wanneer het proces hervat wordt.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme