Bank van Italië publiceert richtlijnen voor nieuwe EU crypto regels

Home » Nieuws » Bank van Italië publiceert richtlijnen voor nieuwe EU crypto regels

De Bank van Italië staat op het punt om richtlijnen te publiceren die de implementatie van de nieuwe Europese Unie crypto-regels zullen vergemakkelijken, zo kondigde gouverneur Fabio Panetta recentelijk aan.

Deze richtlijnen zijn bedoeld om effectief de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) toe te passen en de houders van bepaalde cryptocurrencies te beschermen. Tijdens zijn toespraak op 9 juli aan de Italiaanse Bankenassociatie lichtte Panetta toe dat deze regels binnen enkele dagen zullen verschijnen.

Focus op elektronische geld tokens

MiCA specificeert twee hoofdcategorieën van tokens: asset-reference tokens (ARTs) en electronic money tokens (EMTs). Echter, de Italiaanse centrale bank heeft vastgesteld dat alleen EMT’s volledig kunnen functioneren als betaalmiddel terwijl het publieke vertrouwen behouden blijft.

EMT’s zijn gekoppeld aan één officiële valuta, zoals een stablecoin die ondersteund wordt door de Amerikaanse dollar, terwijl de waarde van ART’s gekoppeld kan zijn aan één of meerdere activa, zoals het op goud gebaseerde token PAX Gold (PAXG).

Crypto als speculatieve investering

Panetta benadrukte ook de risico’s van wat hij noemde “onbacked crypto-assets”, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), die geen intrinsieke waarde zouden hebben en vergelijkbaar zijn met gokken. Hij uitte zijn bezorgdheid over het feit dat hoofddoelen van crypto-investeerders vaak zijn om hun bezittingen tegen hogere prijzen te verkopen, en dat ze mogelijk belastingregels of regelgeving tegen witwassen en financiering van terrorisme proberen te ontwijken.

Volgens Panetta bezitten deze assets niet de eigenschappen die nodig zijn om de drie inherente functies van geld te vervullen: betaalmiddel, waardeopslag en rekeneenheid.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme