Week in overzicht: Koersen blijven schommelen, banken willen vergaande centralisering, oude bekende keert terug

Home » Nieuws » Week in overzicht: Koersen blijven schommelen, banken willen vergaande centralisering, oude bekende keert terug

Een bewogen week voor de crypto gemeenschap – de koersen van de grootste munten bleven schommelen, waarbij bullish rallies werden afgewisseld met stevige koersvallen.

Centrale banken willen crypto verder centraliseren, en in Amerika heeft een ‘oude bekende’ crypto (eindelijk) omarmd.

Koersen grote munten schommelen

De koers van de grootste tokens, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) hebben een bewogen week achter de rug, waarin bulls en bears om voorrang vochten. 

Op maandag 6 mei haalde BTC haar hoogtepunt van de week, toen de koers korte tijd weer boven de $65.000 uitkwam. 3 dagen later hadden bulls weer de grootste moeite om $60.000 vast te houden. De afgelopen uren is Bitcoin relatief stabiel boven de $63.000 gebleven. Bekende analisten, zoals Benjamin Cowel, waarschuwen echter voor onzekere koersen. Toch is de bullmarkt ook volgens hen verre van over.

Ethereum heeft ook een bewogen week achter de rug, waarbij bulls de grootste moeite hadden om op moeilijke momenten de $3000 vast te houden. De nodige negatieve berichtgevingen rondom Ethereum ETF’s droegen bij aan het bearish sentiment. Zo was daar vorige week al het echec rond de launch van ETF’s in Hongkong, deze week kwam ook het nieuws dat GrayScale een Futures ETF aanvraag terugtrekt.

De zorgen, ook omtrent regelgeving, zorgen ervoor dat investeerders liever wegblijven bij ETH. Anderen ruiken juist een goede investeringskans: zo signaleert Glasnode dat Ethereum momenteel onderpresteert

Trump is terug

Wie dacht dat het na de vorige verkiezingsnederlaag klaar zou zijn met de populariteit van ‘The Don’ komt bedrogen uit. Trump is terug, en lijkt dit keer meer dan ooit kans te maken op het Amerikaanse presidentschap – en crypto speelt daarbij een belangrijke rol. In navolging van zijn ‘goede vriend’ Javier Milei (Argentinië) omarmt Trump nu ook crypto.

Waar Joe Biden kritisch staat tegenover crypto, daar begint Trump meer en meer fan te worden. Zo gaf hij recent aan digitale donaties (in crypto) te accepteren. Hij vertelde dit onder het genot van een exclusief diner met kopers van zijn mugshot NFT-collectie in Mar a Lago.

De omarming van crypto kan een belangrijke stap zijn voor Trump, aangezien uit cijfers blijkt dat kiezers in Swing States van mening zijn dat het financiële systeem op de schop moet – met daarbij een belangrijke rol voor crypto.

Centralisering gaat verder

De cryptowereld wordt steeds meer omarmd door traditionele financiële instituten en overheden. Zo verkondigde Bundesbank-president Joachim Nagel deze week dat CBDC’s cruciaal zijn voor de toekomst van centrale banken. Niet iedereen binnen de cryptowereld is overtuigd van de wenselijkheid van dergelijke munten – met name op het gebied van centralisering en privacy bestaan de nodige zorgen. 

Desondanks zetten banken en overheden nu  massaal in op de ontwikkeling van eigen ‘private’ chains. JPMorgan is druk bezig met de ontwikkeling van een eigen versie van Ethereum. Eenzelfde kan gezegd worden over nieuwe tokenisatie technologie die MasterCard en enkele grote banken sinds deze week ontwikkelen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek hardloper, die meerdere marathons per jaar aflegt.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox