Vrouwelijke Web3 startups ontvangen slechts 6,43% van $27,85 miljard aan VC-investeringen

Home » Nieuws » Vrouwelijke Web3 startups ontvangen slechts 6,43% van $27,85 miljard aan VC-investeringen

In de afgelopen twee jaar hebben startups opgericht of geleid door vrouwen slechts 6,43% ontvangen van de $27,85 miljard aan Web3 durfkapitaal (VC) investeringen.

Dit blijkt uit een rapport van Bitget Research, gedateerd 11 januari.

Schokkende statistiek

Tussen het eerste kwartaal van 2022 en het derde kwartaal van 2023 ontvingen vrouwelijke Web3 startups $1,77 miljard, terwijl door mannen geleide startups $26,08 miljard aan financiering kregen. Opmerkelijk is dat vrouwelijke Web3 startups net geen 9% uitmaakten van alle startups in de sector. Voor deze studie werd een “door vrouwen geleide blockchain startup” gedefinieerd als een startup waarbij minstens 50% van de leidinggevenden vrouwen zijn.

Onafhankelijk van geslacht, zagen VC-investeringen in blockchainbedrijven vanaf 2022 een brede daling, de totale financiering daalde van ongeveer $6,4 miljard in het eerste kwartaal van 2022 naar een dieptepunt van $2 miljard in het tweede kwartaal van 2023, gevolgd door een licht herstel in het daaropvolgende kwartaal.

Onderzoekers merkten op dat “8,2% van de financiering voor door vrouwen geleide blockchain startups per het derde kwartaal van 2023 2,5 keer lager is dan het algemene cijfer voor startups in diverse sectoren (20,3%)”, wat de noodzaak onderstreept voor uitgebreide maatregelen om de inclusiviteit en toegankelijkheid van de blockchainsector voor vrouwen te vergroten.

Bridget Greenwood, oprichtster van The Bigger Pie, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde organisatie die wereldwijd vrouwen in blockchain ondersteunt, benadrukt dat het aandeel VC-financiering voor vrouwen in het VK nog lager is: “Ik stuitte op de schokkende statistiek dat van alle VC-financiering [in het VK], slechts 3% naar vrouwelijke oprichters gaat, 8% naar gemengde teams, en de rest naar volledig mannelijke teams,” zei ze.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme