Uniswap Labs verzet zich tegen SEC voorstel na Hooggerechtshof besluit

Home » Nieuws » Uniswap Labs verzet zich tegen SEC voorstel na Hooggerechtshof besluit

Uniswap Labs heeft formeel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verzocht om de voorgestelde wijzigingen in de Securities Exchange Act van 1934, die de definitie van een ‘beurs’ willen verbreden, te heroverwegen.

Volgens het bedrijf kunnen deze wijzigingen buiten de autoriteit van de SEC over DeFi-platformen vallen en zouden ze kunnen leiden tot juridische uitdagingen na een recente uitspraak van het Hooggerechtshof.

Juridische veranderingen na uitspraak Hooggerechtshof

Deze oproep volgt op de uitspraak van het Hooggerechtshof in de zaak Loper Bright Enterprises v. Raimondo, die de zogenaamde Chevron Deference heeft opgeheven. Deze langdurige praktijk gaf overheidsagentschappen veel vrijheid bij het interpreteren van onduidelijke wetten. Uniswap Labs stelt dat door deze uitspraak het juridische landschap is veranderd, waardoor de interpretatie van de SEC geen solide juridische basis meer heeft.

katherine minarik uniswap sec
Bron: Katherine Minarik op X.

Katherine Minarik, de Chief Legal Officer van Coinbase, legde uit dat zonder Chevron Deference de SEC’s interpretatie van wat een beurs is tekortschiet, vooral omdat de huidige wetgeving DeFi-platformen niet omvat. Hierdoor zou de rechtbank waarschijnlijk de voorgestelde wijzigingen van de SEC afwijzen.

Uitdagingen en reactie van Uniswap Labs

Na ontvangst van een Wells Notice van de SEC in april, wat wijst op een mogelijke juridische actie tegen het bedrijf voor vermeende handel in effecten zonder de juiste registratie, verdedigt Uniswap Labs zich door te stellen dat hun platform slechts een passieve technologie is, en geen beurs zoals gedefinieerd door de SEC.

Te midden van deze juridische veranderingen roept Uniswap Labs de SEC op om de discussies over de voorgestelde wijzigingen te heropenen. Het bedrijf voert aan dat de eerdere feedback onder verouderde juridische regels is gegeven, en dat er nieuwe publieke input nodig is om ervoor te zorgen dat eventuele nieuwe regelgeving past binnen de huidige juridische kaders.

Zorgen over innovatie en toekomstige stappen

Uniswap Labs uit ook zorgen dat de voorgestelde wijziging innovatie binnen de DeFi-industrie, die biljoenen dollars aan transacties behandelt, zou kunnen belemmeren.

Ze wijzen op eerdere rechtszaken waarin rechters terughoudend waren om effectenwetten toe te passen op gedecentraliseerde cryptodiensten.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme