Trump versterkt voorsprong met pro-crypto beleid voorafgaand aan verkiezingen

Home » Nieuws » Trump versterkt voorsprong met pro-crypto beleid voorafgaand aan verkiezingen

Naarmate de Amerikaanse presidentsverkiezingen naderen, markeert Donald Trump’s toewijding aan cryptocurrency hem als een unieke kandidaat vergeleken met de Democratische tegenstander Joe Biden. Trump heeft niet alleen de industrie van cryptocurrencies openlijk gesteund, maar ook beloofd om de Verenigde Staten op dit gebied actief te laten opereren en de straf van Silk Road-oprichter Ross Ulbricht te verminderen.

Deze steun voor crypto wordt goed ontvangen door de gemeenschap en staat in schril contrast met de meer gereserveerde benadering van de huidige administratie.

Verschuiving in voorspellingsmarkten

Voorspellingsmarkt Polymarket laat een positieve verschuiving zien ten gunste van Trump. In de afgelopen week zijn Trumps kansen met twee procentpunten verbeterd op Polymarket, waardoor hij nu op 56% staat, terwijl Joe Biden’s kansen zijn gedaald naar 37%.

Amerikaanse verkiezingen polymarket voorspellingen
Bron: Polymarket.

Impact van Trump’s crypto-vriendelijk beleid

De invloed van Trump’s crypto-vriendelijke beleid is ook zichtbaar in marktactiviteiten. Een opvallend voorbeeld betreft een handelaar die aanzienlijk heeft geprofiteerd van een op Trump-thema gebaseerde cryptocurrency, MAGA.

In dit kader heeft Justin Sun, oprichter van TRON, een krachtige oproep gedaan aan de cryptocurrency-gemeenschap om leiders te steunen die hun belangen waarderen en beschermen, waarbij hij de cruciale rol benadrukt die zij spelen als stakeholders in het digitale landschap.

Betrouwbaarheid van voorspellingsmarkten

De peilingen hebben tot nu toe noch zo’n dramatisch verschil tussen de twee kandidaten, noch zo’n dramatische verschuiving in de laatste week aangetoond. Trump’s voorsprong in de peilingen is slechts met 80 basispunten gestegen, naar 1,7%, volgens de gemiddelden van FiveThirtyEight.

Voorstanders van voorspellingsmarkten beweren dat deze een betrouwbaardere graadmeter voor sentiment en voorspellingstool kunnen zijn, omdat wedders, in tegenstelling tot mensen die vragen beantwoorden via de telefoon, daadwerkelijk iets te verliezen hebben.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme