Trump mogelijk spreker op Bitcoin 2024: Versterkt steun voor crypto voor verkiezingen

Home » Nieuws » Trump mogelijk spreker op Bitcoin 2024: Versterkt steun voor crypto voor verkiezingen

Voormalig president Donald Trump overweegt om in juli een toespraak te houden op het Bitcoin 2024-evenement in Nashville, aldus berichtgeving van Axios. De voormalige president is in gesprek om te spreken op het congres, waar ook andere politieke figuren zoals presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr., voormalig presidentskandidaat Vivek Ramaswamy en Republikeinse senatoren Bill Hagerty en Marsha Blackburn verwacht worden.

Een bron dicht bij de situatie vertelde The Block dat Trump uitgenodigd is voor de conferentie, maar het is nog niet bevestigd of hij zal spreken of aanwezig zal zijn.

Trumps steun voor crypto

Volgens Brian Hughes, Trumps senior adviseur, wordt de crypto-industrie aangevallen door president Biden en de Democraten. “Terwijl Biden innovatie verstikt met meer regelgeving en hogere belastingen, is president Trump klaar om Amerikaans leiderschap in deze en andere opkomende technologieën aan te moedigen,” zei Hughes in een verklaring aan The Block.

De voormalige president heeft zijn steun voor crypto de afgelopen maanden verhoogd, met uitspraken over het bevorderen van Bitcoin (BTC) mining in het Witte Huis en het accepteren van politieke donaties in de vorm van crypto. Hij verklaarde ook dat hij “Joe Biden’s kruistocht om crypto te verpletteren” zou stoppen.

donald trump op bitcoin 2024 nashville
Bron: Axios op X.

Bidens aanpak van crypto

Ondertussen heeft de herverkiezingscampagne van president Joe Biden contact gezocht met leden van de crypto-industrie voor advies over het beleid aangaande digitale activa, volgens eerdere verslagen van Coinliners.

Dit lijkt een grote verschuiving ten opzichte van de eerdere, minder gunstige houding van de Biden-administratie ten opzichte van crypto.

Aankomend debat

Beide mannen zullen donderdag deelnemen aan een debat dat door CNN wordt gehost.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme