‘Tijd voor crypto om mainstream te worden’, zegt Ronaldinho

Home » Nieuws » ‘Tijd voor crypto om mainstream te worden’, zegt Ronaldinho

De Braziliaanse voetballegende Ronaldinho, algemeen beschouwd als een van de meest spectaculaire voetballers ooit, heeft zijn steun voor cryptocurrencies geuit.

Via zijn X-account, voorheen bekend als Twitter, verklaarde hij op 23 juni dat het tijd is voor crypto om mainstream te worden. Deze oproep heeft veel aandacht getrokken in de crypto-gemeenschap, hoewel hij geen specifieke munten noemde zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH).

Timing en marktreactie

Helaas voor Ronaldinho bleek zijn timing niet optimaal. De cryptomarkten hadden net een flinke daling doorgemaakt. Bitcoin verloor 2,75% van zijn waarde, terwijl Ethereum 3,50% daalde. Ook kleinere munten en memecoins zoals Pepe en Shiba Inu (SHIB) zagen aanzienlijke verliezen, waarbij Pepe de grootste klap kreeg met een daling van 8,77%.

ronaldinho crypto tweet 24 juni 2024
Bron: Ronaldinho op X.

Ronaldinho’s betrokkenheid bij Web3

Dit is niet Ronaldinho’s eerste avontuur in de wereld van Web3 en cryptocurrencies. In 2022 lanceerde hij een reeks NFT’s in samenwerking met Graph Blockchain. Deze NFT’s bevatten speciale evenementen en exclusieve ervaringen voor fans, passend binnen een grotere trend waarin beroemdheden hun invloed gebruiken om de crypto- en NFT-markt te verkennen.

De invloed van beroemdheden op de cryptomarkt

Steeds meer beroemdheden zoals Ronaldinho roeren zich in de cryptowereld, ofwel door publiekelijk hun steun te betuigen of door hun eigen tokens te lanceren. Dit fenomeen heeft echter gemengde gevoelens opgewekt.

Hoewel de aanwezigheid van publieke figuren de aandacht kan verhogen, tonen de huidige koersdalingen aan dat zelfs deze invloed niet immuun is voor de inherente volatiliteit van de markt.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme