Sydney Sweeney’s X-account gehackt voor promotie van cryptomunt

Home » Nieuws » Sydney Sweeney’s X-account gehackt voor promotie van cryptomunt

De Amerikaanse actrice Sydney Sweeney’s X-account is onlangs gehackt en gebruikt voor de promotie van een naar haar vernoemde cryptocurrency, SWEENEY. Binnen twee uur na lancering trok deze munt meer dan $10 miljoen dollar aan handelsactiviteit aan.

Dit incident markeert de tweede keer dat Sweeney’s account misbruikt wordt voor dergelijke praktijken, in een periode waarin het aantal cryptohacks in de entertainmentindustrie zichtbaar toeneemt.

90% daling in uur tijd

Het account van Sweeney werd gebruikt door hackers om een cryptocurrency te promoten die naar haar vernoemd was. De prijs van SWEENEY kelderde echter met bijna 90% in iets meer dan een uur vanaf 18:15 uur. Volgens statistieken van DEX Screener is de marktkapitalisatie van de munt inmiddels gedaald naar $1,2 miljoen dollar, van een piek van $3,85 miljoen dollar.

In een nu verwijderde post schreef Sweeney: “Eindelijk is het zover… $sweeney is nu live, 100mc op komst.” Uit berichten blijkt dat Sweeney van plan was om live over de token te praten in X Spaces, voorheen bekend als Twitter Spaces. Het gehackte account plaatste ook berichten over een token burn en een giveaway.

Bron: Sydney Sweeney op X.

Eerdere hacks en toenemende trend

Dit is niet de eerste keer dat Sweeney het slachtoffer werd van een hack. In januari werd haar account gebruikt om een Solana (SOL) mememunt met een seksueel thema te adverteren. Het lijkt erop dat veel gebruikers van Crypto Twitter al snel doorhadden dat de berichten waarschijnlijk nep waren.

Andere beroemdheden zoals rapper 50 Cent en ex-professioneel worstelaar Hulk Hogan hebben in de afgelopen periode vergelijkbare ervaringen ondergaan, die steeds resulteerden in de terugkeer van donkere, door Pump.fun gegenereerde Solana mememunten.

Meer recentelijk is ook de prominente heavy metal band Metallica toegevoegd aan de lijst van getroffenen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme