Saylor en MicroStrategy betalen $40 miljoen om belastingzaak te sluiten

Home » Nieuws » Saylor en MicroStrategy betalen $40 miljoen om belastingzaak te sluiten

Michael Saylor, oprichter en uitvoerend voorzitter van het technologiebedrijf MicroStrategy, heeft ingestemd met een schikking van $40 miljoen dollar met het District of Columbia.

Dit gebeurde na beschuldigingen van grootschalige belastingontduiking, waarbij Saylor en zijn bedrijf betrokken zouden zijn. De zaak, die in augustus 2022 aanhangig werd gemaakt door het kantoor van de procureur-generaal, betrof de grootste ooit in het district op het gebied van inkomstenbelasting fraude.

Details van de beschuldigingen

Volgens de aanklacht betaalde Saylor meer dan tien jaar geen inkomstenbelasting in het district, terwijl hij daar wel woonachtig was. De aanklagers beweerden dat MicroStrategy samenspande om hem hierbij te helpen en dat Saylor meer dan $25 miljoen dollar aan belastingen had ontweken door te beweren dat hij elders woonde.

Reactie van Saylor

In een verklaring aan The New York Times ontkende Saylor dat hij ooit een inwoner van het District of Columbia was, ondanks zijn lange verblijfsduur daar. “Florida blijft vandaag de dag mijn thuis, en ik blijf het beweren dat ik nooit een inwoner van het District of Columbia ben geweest,” zei Saylor.

Hij gaf aan dat de schikking vooral bedoeld was om de aanhoudende last van de rechtszaak voor zijn vrienden, familie en hemzelf te vermijden.

Impact op MicroStrategy

Na de aankondiging van de schikking stegen de aandelen van het in Tysons Corner, Virginia, gevestigde softwarebedrijf met ruim 3% . Dit duidt op een positieve ontvangst van de schikking door de markt, mogelijk als een teken dat het bedrijf verder kan zonder de schaduw van deze rechtszaak.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme