Nieuwe phishing scams bedreigen XRP-houders, waarschuwt Ripple’s CTO

Home » Nieuws » Nieuwe phishing scams bedreigen XRP-houders, waarschuwt Ripple’s CTO

David Schwartz, de Chief Technology Officer (CTO) van Ripple (XRP), heeft een nieuwe phishing scam aan het licht gebracht. Hij adviseert de XRP-community om op hun hoede te zijn voor berichten die op het eerste gezicht legitiem lijken.

Achtergrond van de scam

Via zijn account op X (voorheen Twitter), deelde Schwartz een post van een gebruiker met het pseudoniem “three-year letterman” uit Georgië. Deze post bevatte een screenshot van een privébericht waarin stond dat het account van de ontvanger onderzocht werd wegens schendingen van het auteursrecht.

Bij het bericht was een link gevoegd naar een formulier dat de X-gebruikers binnen 24 uur moesten invullen. Als ze dit niet deden, zou hun account worden geschorst.

david schwartz ripple scams tweet
Bron: David Schwartz op X.

Waarschuwing voor phishing

Schwartz benadrukte dat dergelijke berichten nep zijn. Hij waarschuwde dat de link in het bericht de gebruikers doorstuurt naar een phishing site die erop uit is om inloggegevens en persoonlijke informatie te verzamelen.

Hoewel het oorspronkelijke bericht niet specifiek verwees naar cryptocurrencies, is het delen ervan bedoeld om bewustzijn te scheppen over dergelijke scams.

Opmerkelijke ontwikkelingen

Deze waarschuwingen van Schwartz komen kort na zijn uitspraken op X waarin hij ontkende Satoshi Nakamoto te zijn, de mysterieuze bedenker van Bitcoin (BTC). Zijn ontkenning volgt op aanhoudende geruchten en speculaties binnen de cryptogemeenschap dat hij wellicht achter dit pseudoniem zou kunnen zitten.

In de afgelopen tijd is Ripple CEO Brad Garlinghouse ook een doelwit geworden van oplichters die geavanceerde kunstmatige intelligentie gebruiken om hem na te bootsen in zogenaamde deepfake video’s, waarin hij crypto-gebruikers oproept om hun bezittingen te verdubbelen. Garlinghouse heeft later bevestigd dat dit nepvideo’s waren.

Koop je Ripple voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme