Paradigm streeft naar 750-850 miljoen dollar voor grootste crypto fonds sinds 2022

Home » Nieuws » Paradigm streeft naar 750-850 miljoen dollar voor grootste crypto fonds sinds 2022

Het venture capital bedrijf Paradigm, dat zich richt op de crypto sector, is van plan om een nieuw fonds op te zetten waarmee tussen de $750 en $850 miljoen dollar opgehaald moet worden. Dit initiatief markeert een potentieel hoogtepunt in de sector sinds de crypto winter.

Bloomberg en andere bronnen, waaronder mensen die bekend zijn met de situatie, hebben hierover bericht.

Vernieuwde interesse in crypto

Paradigm, opgericht door Coinbase mede-oprichter Fred Ehrsam en voormalig Sequoia-partner Matt Huan, had eerder al een fonds van $2,5 miljard dollar opgezet tijdens de piek van de bullmarkt in november 2021. De hernieuwde interesse en het optimisme in de crypto markt zijn deels te danken aan de recente bullmarkt, aangewakkerd door de goedkeuring van de spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) door de Securities & Exchange Commission (SEC) voor de handel in de Verenigde Staten.

De toename van venture capital investeringen in de crypto-industrie is ook merkbaar, met een flinke stijging van 52,5% in de financiering van crypto-projecten maand-op-maand in maart, volgens gegevens van RootData. Dit nieuwe fonds van Paradigm zou, indien het de beoogde $750 miljoen dollar bereikt, het grootste zijn sinds de crypto crash in mei 2022 en wordt gezien als een positief signaal voor het herstel van de markt.

Rendement

Paradigm heeft zich geprofileerd als een leidende investeerder in de crypto wereld, met aanzienlijke financieringsrondes voor startups zoals Succinct Labs en Privy. Echter, niet alle investeringen hebben het verwachte rendement opgeleverd, zoals blijkt uit de volledige afschrijving van de investeringen in de inmiddels failliete crypto beurs FTX.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme