Verscherpte regulering voor NFT’s die lijken op cryptovaluta, stelt Zuid-Koreaans toezichthouder

Home » Nieuws » Verscherpte regulering voor NFT’s die lijken op cryptovaluta, stelt Zuid-Koreaans toezichthouder

Zuid-Korea’s top financiële toezichthouder, de Financial Services Commission (FSC), heeft nieuwe richtlijnen uitgegeven die gericht zijn op non-fungible tokens (NFT’s).

Deze maatregelen zijn bedoeld om duidelijkheid te bieden over hoe bepaalde NFT’s gereguleerd zullen worden.

Classificatie van NFT’s als cryptovaluta

Volgens de nieuwe richtlijnen zal de FSC bepaalde NFT’s reguleren als reguliere cryptovaluta als deze niet langer de unieke kwaliteiten bezitten die ze onderscheiden van cryptovaluta.

NFT’s die massaal geproduceerd worden, gemakkelijk uitwisselbaar zijn, gefractionaliseerd kunnen worden, of gebruikt kunnen worden voor betalingen van goederen en diensten, zullen in een regelgevende context als crypto worden geclassificeerd.

Uitzonderingen en speciale gevallen

Aan de andere kant zullen digitale tokens die niet overdraagbaar zijn en weinig tot geen economische waarde hebben, geclassificeerd worden als reguliere NFT’s. Voorbeelden hiervan zijn een NFT als bewijs van transactie of een NFT-ticket voor een concert. Volgens een woordvoerder van de FSC kan een collectie van ongeveer een miljoen NFT’s verhandeld en gebruikt worden als betaalmiddelen, vergelijkbaar met cryptovaluta.

Echter, de FSC benadrukt dat het onderscheid zal worden gemaakt door middel van een beoordeling per geval en dat er geen absolute standaard zal zijn voor de interpretatie van NFT’s als crypto.

zuid korea nft regelgeving
Bron: The Block op X.

NFT’s als financiële zekerheid

De nieuwe regelgeving suggereert ook dat een NFT geclassificeerd kan worden als een financieel effect, als het overeenkomstige kenmerken heeft die in de Kapitaalmarkt Wet van het land zijn vastgelegd.

Deze richtlijnen gaan vooraf aan het eerste op crypto gerichte regelgevende kader van Zuid-Korea, dat volledig van kracht zal zijn vanaf 19 juli onder de naam Virtual Asset User Protection Act.

Bescherming van crypto-gebruikers

Deze wetgeving verplicht aanbieders van cryptodiensten om meer dan 80% van de deposito’s in koude opslag te bewaren om gebruikersfondsen te beschermen en zich in te schrijven voor verzekeringsprogramma’s voor mogelijke compensatie van gebruikers in geval van inbreuken op de veiligheid.

Deze wet is onderdeel van een tweeledige wetgeving die bedoeld is om een regelgevend kader voor de cryptosector te vestigen. Het tweede deel van de regelgeving, dat momenteel in ontwikkeling is, focust op het standaardiseren van de uitgifte van crypto tokens en de informatieverschaffing aan investeerders.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme