Niet het einde, maar een nieuw begin voor NFT’s volgens crypto analisten

Home » Nieuws » Niet het einde, maar een nieuw begin voor NFT’s volgens crypto analisten

In de cryptowereld hebben non-fungible tokens (NFT’s) in de afgelopen periode te kampen gehad met een negatief sentiment. Veel mensen geloven dat de hoogtijdagen van NFT’s voorbij zijn. Deze verzamelobjecten waren ooit enorm populair, met prijzen die sky-high schoten door schaarste en grote vraag.

Echter, een bekende crypto-analist en diverse industrie-experts benadrukken dat NFT’s nog volop in ontwikkeling zijn en dat hun tijd verre van voorbij is.

Marktcorrectie: een teken van rijping

Anoir Houmou, oprichter en directeur van het video-engagement platform RECRD, ziet de afnemende handelsvolumes en dalende prijzen als een natuurlijke marktcorrectie, niet als een teken van ondergang. “Recente trends wijzen erop dat de markt volwassen wordt na de explosieve groei van de afgelopen paar jaren. We gaan nu een fase in waar de focus ligt op duurzaamheid, gebruik in de echte wereld en integratie in bredere technologische ecosystemen,” zegt Houmou.

Yale ReiSoleil, oprichter van het NFT-handelsplatform Untrading, deelt deze visie. Volgens hem duiden de lagere handelsvolumes op een markt die volwassen wordt, eerder dan dat deze afsterft. “De volumes zijn flink afgenomen, maar dat betekent niet dat NFT’s dood zijn. De markt corrigeert na een periode van hype,” legt ReiSoleil uit.

nft handelsvolume
NFT handelsvolume. Bron: The Block.

Evolutie naar digitale gereedschappen

Verder van mening dat de toekomst van NFT’s rooskleurig is, is Toshiuki Otsuka, oprichter van het snap-to-earn platform SNPIT. Hij gelooft sterk dat NFT’s aan het evolueren zijn van eenvoudige verzamelobjecten naar belangrijke tools voor digitaal eigendom en gebruik. “NFT’s evolueren naar iets wat meer is dan alleen maar collector items.

Ze worden nu gereedschappen voor digitaal eigendom en gebruik. Marktcorrecties zijn normaal en wijzen op het volwassener worden van de markt,” vertelt Otsuka aan Cointelegraph.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme