NFT-handel stijgt met 166%, dApps trekken massaal gebruikers

Home » Nieuws » NFT-handel stijgt met 166%, dApps trekken massaal gebruikers

In 2023 heeft de blockchainsector een flinke groei in gebruikersbetrokkenheid laten zien. Volgens een recent rapport van DappRadar is er een stijging van 124% in het aantal Unique Active Wallets (UAW).

Positieve cijfers

Platforms zoals Near, Klaytn en Arbitrum lopen voorop in deze groei, met een toename van 1.902% bij Near. Populaire DApps, zoals KAI-CHING, SuperWalk en Uniswap V3, worden gecrediteerd voor het aantrekken van een brede gebruikersbasis.

Tegelijkertijd ervoeren platforms zoals Harmony, Solana (SOL) en Hive een daling in gebruikersbetrokkenheid vanwege verschillende problemen. Harmony werd beïnvloed door een bridge-hack in 2022, terwijl de problemen van Solana deels werden gelinkt aan de associatie met FTX. De neergang van Hive was te wijten aan financiële tekortkomingen.

Daarnaast zag de NFT-markt een groei van 166%, met gedecentraliseerde financiën (DeFi) applicaties die eveneens een stijging van 112% kenden. Sociale media-applicaties, ondersteund door protocollen zoals Friend, Lens Protocol en Galxe, zagen ook een toename van 29% in het gebruik.

De dagelijkse interacties met web3-apps zijn verdubbeld ten opzichte van het vorige jaar, met een gemiddelde van 4,2 miljoen UAW per dag.

Ondanks de daling in zowel prijzen als handelsvolumes van NFT’s, is er een grote toename in de hoeveelheid verkochte NFT’s. “NFT’s zijn in 2023 aanzienlijk goedkoper geworden, wat resulteerde in een daling van het handelsvolume met 49% tot $12,6 miljard. Echter, het aantal verkochte NFT’s steeg met 445% tot 60 miljoen,” aldus de rapporten.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme