Microsoft en Apple zien af van bestuursrollen bij OpenAI onder regelgevende druk

Home » Nieuws » Microsoft en Apple zien af van bestuursrollen bij OpenAI onder regelgevende druk

Microsoft Corp. en Apple Inc. hebben besloten af te zien van hun rol als toezichthouders in de raad van bestuur van de kunstmatige intelligentiefirma OpenAI.

Deze stap komt te midden van toenemende regelgevende controle en volgt op een significante investering van Microsoft in OpenAI.

Grote investering en veranderende behoeften

In april 2023 investeerde Microsoft een aanzienlijk bedrag van $13 miljard dollar in OpenAI. Echter, ondanks deze grote financiële injectie heeft Microsoft aangekondigd zijn waarnemende rol in het bestuur van OpenAI terug te trekken. Dit werd bevestigd door een anonieme bron en gerapporteerd door Bloomberg op 10 juli.

Microsoft gaf aan dat de raad aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt en dat zij vertrouwen hebben in de richting die het bedrijf opgaat. “We geloven niet langer dat onze beperkte rol als toekijker noodzakelijk is,” aldus de memo van Microsoft aan OpenAI.

openai microsoft apple
Bron: X.

Apple’s verwachte rol en de huidige situatie

Ondanks eerdere rapporten dat Apple mogelijk ook een waarnemende rol zou krijgen op de raad van OpenAI als onderdeel van een overeenkomst die in juni werd aangekondigd, heeft OpenAI bevestigd dat er na het vertrek van Microsoft geen waarnemers op het bestuur zullen zijn.

Dit wijst op een verschuiving in de benadering van bestuursfuncties binnen het bedrijf, waarschijnlijk beïnvloed door de groeiende aandacht van antitrustregulatoren voor de invloed van grote technologiebedrijven op de markt voor kunstmatige intelligentie.

Voortzetting van de samenwerking

Ondanks de veranderingen in de bestuursdynamiek blijft de relatie tussen OpenAI en Microsoft sterk. “We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat Microsoft heeft uitgesproken in het bestuur en de richting van het bedrijf, en we kijken uit naar de voortzetting van onze succesvolle samenwerking,” verklaarde OpenAI.

Dit onderstreept de aanhoudende betrokkenheid en steun van Microsoft, ook al nemen zij geen actieve rol meer in het bestuur van OpenAI.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme