Meer dan de helft van de Japanse investeerders van plan te gaan investeren in crypto

Home » Nieuws » Meer dan de helft van de Japanse investeerders van plan te gaan investeren in crypto

Uit een onderzoek van Nomura Holdings en haar dochteronderneming Laser Digital blijkt dat meer dan de helft van de Japanse investeringsmanagers van plan is om binnen drie jaar in digitale activa te investeren. Dit onderzoek, uitgevoerd onder 547 investeringsmanagers, waaronder institutionele beleggers, familiekantoren en publieke dienstverleners, vond plaats tussen 15 en 26 april.

Het toont aan dat 54% van de respondenten van plan is om in de komende drie jaar in crypto te investeren, en dat 25% van de bedrijven een positieve indruk heeft van digitale activa.

Crypto als diversificatiemogelijkheid

Digitale activa worden door 62% van de ondervraagden gezien als een kans om hun portefeuille te diversifiëren, naast traditionele investeringen zoals contant geld, aandelen, obligaties en grondstoffen.

Bijna 80% van de investeerders gaf aan dat ze van plan zijn om hun beleggingen in digitale activa over een periode van meer dan een jaar uit te spreiden. De voorkeur gaat uit naar een allocatie van 2% tot 5% van het beheerd vermogen (AUM).

Japan crypto investeringen onderzoek laserdigital
Bron: Laserdigital onderzoek.

Drijfveren voor toekomstige investeringen

De ontwikkeling van nieuwe producten lijkt een belangrijke drijfveer voor toekomstige investeringen in digitale activa. Producten zoals beursgenoteerde fondsen (ETF’s), beleggingstrusts en aanbiedingen voor staking en lenen worden gezien als de belangrijkste katalysatoren voor toekomstige investeringen.

Ongeveer de helft van de respondenten zou graag rechtstreeks investeren in Web3-projecten of via durfkapitaalfondsen.

Barrières voor investeringen in digitale activa

Ondanks de groeiende interesse zijn er nog steeds barrières die sommige managers ervan weerhouden om in digitale activa te investeren. Deze barrières omvatten tegenpartijrisico, hoge volatiliteit en regelgevende vereisten.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme