Marktupdate: Ethereum stijgt 18% na ETF-geruchten, Bitcoin nadert recordprijs

Home » Nieuws » Marktupdate: Ethereum stijgt 18% na ETF-geruchten, Bitcoin nadert recordprijs

De cryptomarkt staat vandaag in volle bloei, gekatalyseerd door geruchten omtrent de komst van Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Het vertrouwen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) deze week groen licht zal verkondigen heeft een flinke boost gekregen.

Dit heeft de koers van Ethereum door het dak laten gaan, en ook de rest van de markt is enorm opgefleurd dankzij het hernieuwde optimisme.

Ethereum explodeert 20% na ETF-wending

Vanmorgen kon je al in het crypto nieuws lezen over de positieve ontwikkelingen in de race voor een Amerikaanse Ethereum spot ETF. Bloomberg ETF-analisten hebben hun verwachtingen voor een goedkeuring drastisch verhoogd, van 25 procent naar maar liefst 75 procent. De financiële waakhond zou de beurzen hebben gevraagd om spoedig bijgewerkte 19b-4 documenten in te dienen, wat een uiterst positief signaal is.

Direct nadat ETF-expert Balchunas gisteravond rond 21:00 uur de opgeschroefde verwachtingen deelde op socialmediaplatform X schoot de prijs van Ethereum de lucht in. Vanaf zo’n $3.150 heeft de koers een reuzensprong gemaakt tot een absolute piek van nipt boven de $3.700. Dit weerspiegelt een totale stijging van bijna 18 procent.

ethereum koers
Ethereum koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

De marktkapitalisatie van Ethereum heeft in absolute termen zelfs zijn grootste dagelijkse stijging ooit ervaren, van meer dan $70 miljard dollar.

De Ethereum koers beweegt inmiddels al heel wat uurtjes veelal vlak onder de $3.700. Op het moment van schrijven komt de koers binnen op $3.658 dollar.

Bitcoin stijgt 6%, nadert all-time high

Bitcoin (BTC) heeft natuurlijk ook flink kunnen profiteren van het ETF-optimisme van Ethereum. De Bitcoin koers bevond zich gisteren aan het begin van de avond nog vlak boven de $68.000, maar heeft vannacht bijna de $72.000 dollar aangetikt.

Hiermee is Bitcoin door zijn belangrijke weerstandszone tussen de $68.000 en $70.000 heen gedenderd. Bitcoin is, net als Ethereum, al geruime tijd op adem aan het komen. ‘s Werelds grootste crypto stabiliseert rond de $71.000, slechts 4% onder de all-time high van grofweg $73.800.

bitcoin koers
Bitcoin koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Cryptomarkt bloeit op

De gehele cryptomarkt kleurt donkergroen vandaag. Op slechts enkele munten na staat de gehele top 100 cryptomunten op een hogere prijs dan 24 uur geleden.

Binnen de top 10 is Dogecoin (DOGE), op Ethereum na, de hardste stijger. De memecoin is de afgelopen dag met 8,13% in waarde gestegen. Daarna komen BNB (BNB) en Cardano (ADA) met stijgingen van respectievelijk 7,64% en 7,42%.

Buiten de top 10 trekt lido dao (LDO), de native crypto van de op Ethereum gerichte liquid stakingdienst Lido, alle aandacht. De altcoin is met een stijging van maar liefst 33,35% de best presterende top 100-cryptomunt.

De totale crypto-marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met 8% gestegen tot $2,743 biljoen dollar.

Avatar foto
over de auteur

Ivo Melchers is een vooraanstaande crypto-redacteur met enorm veel kennis op het gebied van crypto en de onderliggende blockchaintechnologie. Al jaren zet Ivo zich in om lezers op een toegankelijke wijze te navigeren door de complexe crypto-wereld. Ivo heeft bakken aan journalistieke ervaring, en is momenteel actief voor verschillende vooraanstaande Nederlandse crypto-websites. Met een unieke universitaire achtergrond in de economische psychologie is hij tevens gespecialiseerd in economisch gedrag, consumentenpsychologie en de besluitvormingsprocessen die financieel gedrag beïnvloeden.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme