Marathon Digital en Keniaanse overheid bundelen krachten voor duurzame energie

Home » Nieuws » Marathon Digital en Keniaanse overheid bundelen krachten voor duurzame energie

Marathon Digital Holdings, een prominente speler op het gebied van Bitcoin (BTC) mining, heeft een samenwerkingsverband aangekondigd met het Keniaanse Ministerie van Energie en Petroleum (MOEP).

Dit partnerschap is gericht op de ontwikkeling van verschillende projecten binnen de hernieuwbare energiesector.

Samenwerking op hernieuwbare energieprojecten

Als onderdeel van de overeenkomst zullen Marathon Digital en het MOEP gezamenlijk een reeks Bitcoin-gebaseerde hernieuwbare energieprojecten in Kenia opzetten. Om deze projecten te faciliteren, zal er een commissie worden opgericht die belast is met het sturen van de ontwikkeling en implementatie van deze energiegerelateerde projecten door het hele Afrikaanse land.

Fred Thiel, CEO van Marathon Digital, benadrukte het belang van deze overeenkomst: “Deze overeenkomst met het Ministerie van Energie en Petroleum is een cruciaal moment voor ons bedrijf omdat het ons een duidelijk kader biedt om kansen te benutten in de hele Republiek Kenia.”

Toename van interesse in Bitcoin-mining als hernieuwbare energiebron

Bitcoin-mining als een hernieuwbare energiebron heeft steeds meer de interesse gewekt van leiders in ontwikkelingslanden, vanwege het vermogen om het hele jaar door energie te genereren.

Toch zijn er critici die beweren dat Bitcoin-mining een energie-intensieve onderneming is die te nieuw is om als een hernieuwbare energiebron te dienen.

Economische impact

Eerder deze maand rapporteerde Marathon Digital dat het in het eerste kwartaal van 2024 2.811 Bitcoins heeft gemined.

Met de prijs van Bitcoin die een recordhoogte bereikte in die periode, steeg de winst van Marathon Digital ook tot $337,2 dollar miljoen, een toename van 184% vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme