Juli ziet meer dan $180 miljoen dollar aan token unlocks

Home » Nieuws » Juli ziet meer dan $180 miljoen dollar aan token unlocks

Deze maand staat de cryptomarkt voor een uitdagende periode met meer dan $180 miljoen dollar aan token unlocks, die aanzienlijke prijsschommelingen kunnen veroorzaken.

Handelaren en investeerders moeten rekening houden met verhoogde volatiliteit en mogelijke verkoopdruk door de geplande releases van grote hoeveelheden tokens.

Belangrijke token releases in juli

Volgens de laatste gegevens van de Token Unlocks app en marktrapporten zullen in de komende dagen drie grote cryptovaluta’s een aanzienlijk deel van hun tokens vrijgeven.

Dit omvat de cryptocurrencies Aptos, Xai en Immutable, die samen bijna $168 miljoen aan marktwaarde zullen injecteren.

Aptos zet de markt onder druk

Op 12 juli zal Aptos, een prominente blockchain voor Web3 en DeFi, 11,31 miljoen APT tokens ontgrendelen met een geschatte waarde van $65 miljoen dollar. Deze maandelijkse unlock vertegenwoordigt bijna 2,5% van de totale voorraad en volgt op eerdere unlocks die al hebben laten zien dat ze de marktprijs aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Belangrijke ontvangers van deze tokens zijn onder meer kernprotocol ontwikkelaars en de stichting, met een deel dat naar particuliere investeerders gaat, wat potentieel leidt tot verkoopdruk.

token unlocks juli
Bron: Token Unlocks.app.

Xai bereidt zich voor op een grote unlock

Verder staat Xai op het punt om op 9 juli een enorme hoeveelheid van 198,4 miljoen XAI tokens vrij te geven, wat neerkomt op een waarde van ongeveer $63 miljoen dollar. Dit betekent een inflatie van 71,6% van de huidige omloop.

Een aanzienlijk deel van deze tokens zal naar particuliere investeerders en het ontwikkelteam gaan, wat de marktkapitalisatie bijna kan verdubbelen en mogelijk tot een scherpe prijsdaling leidt als deze tokens worden verkocht.

Immutable en de impact van kleinere inflaties

Tenslotte zal Immutable op 12 juli 32,47 miljoen IMX tokens ontgrendelen, met een waarde van ongeveer $40 miljoen dollar. Deze tokens zijn bijna gelijk verdeeld over ecosystemen en projectontwikkeling, maar zelfs een relatief kleine inflatie zoals deze kan leiden tot flinke marktvolatiliteit.

Risico’s en kansen

De aankomende token unlocks bieden zowel risico’s als kansen. Voor daghandelaren kunnen deze periodes van verhoogde volatiliteit kansen bieden om te profiteren van prijsschommelingen. Echter, voor langetermijninvesteerders en de bredere cryptomarkt kunnen deze ontgrendelingen leiden tot onzekerheid en potentiële waardevermindering van beleggingen.

Deskundigen adviseren voorzichtigheid en raden aan om de markt nauwlettend in de gaten te houden, vooral tijdens de dagen van de grootste token releases.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme