JPMorgan twijfelt aan duurzaamheid van crypto-investeringen ondanks sterke instromen

Home » Nieuws » JPMorgan twijfelt aan duurzaamheid van crypto-investeringen ondanks sterke instromen

Volgens rapporten van JPMorgan hebben digitale activa dit jaar tot nu toe netto-instromen gezien van $12 miljard dollar. Als de instromen in dit tempo doorgaan, kan dit bedrag oplopen tot $26 miljard tegen het einde van het jaar. Spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs) hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld en zijn verantwoordelijk voor $16 miljard van deze instromen.

Samen met de stromen van de Chicago Mercantile Exchange (CME) futures en het kapitaal dat is opgehaald door cryptogerichte durfkapitaalfondsen, komt de totale instroom in digitale activa dit jaar op $25 miljard.

Verschuiving in de cryptomarkt

Echter, niet al deze instromen vertegenwoordigen nieuw geld dat de cryptomarkt betreedt. De analisten van JPMorgan, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, stellen dat er waarschijnlijk een significante verschuiving heeft plaatsgevonden van digitale wallets op beurzen naar de nieuwe spot Bitcoin ETFs.

crypto etf stromen jpmorgan
Bron: JPMorgan.

Deze rotatie wordt bevestigd door de daling van de Bitcoin-reserves op crypto beurzen sinds de lancering van de spot ETFs in januari, een daling van 0.22 miljoen Bitcoin, ofwel $13 miljard. Dit suggereert dat het merendeel van de $16 miljard die naar spot Bitcoin ETFs is gestroomd sinds hun introductie waarschijnlijk een verschuiving van bestaande digitale wallets op beurzen weerspiegelt.

Door deze aanname wordt de netto-instroom in digitale activa voor dit jaar gecorrigeerd naar $12 miljard van $25 miljard.

Duurzaamheid van de investeringen in twijfel getrokken

Deze netto-instroom van $12 miljard is sterker dan vorig jaar, maar is aanzienlijk lager dan tijdens de bull run van 2021/2022.

Gezien de hoge Bitcoin-prijzen in vergelijking met de productiekosten van miners en ten opzichte van de kosten van goud, twijfelt JPMorgan of de instromen in dit tempo zullen doorgaan voor de rest van het jaar.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme