Hackers kapen Doja Cat’s sociale media om mememunt te pushen

Home » Nieuws » Hackers kapen Doja Cat’s sociale media om mememunt te pushen

De Amerikaanse zangeres en rapper Amala Zandile Dlamini, professioneel bekend als Doja Cat, heeft haar volgers gewaarschuwd dat haar account op het sociale platform X (voorheen bekend als Twitter) gehackt lijkt te zijn.

Ze gebruikte haar Instagram-account, waar ze 24 miljoen volgers heeft, om duidelijk te maken dat de recente berichten niet van haar afkomstig waren. “Mijn Twitter is gehackt. Deze berichten komen niet van mij,” schreef ze in een Instagram-verhaal op maandagavond.

Cryptopromotie via gehackt account

Het gehackte X-account van de rapper begon maandagavond een serie berichten te plaatsen aan haar 5,6 miljoen volgers, waarin gepromoot werd om de zogenaamde Doja-token te kopen, een op Solana (SOL) gebaseerde munt.

Tweets zoals “Blijf DOJA kopen” en “De echte koningin van Solana DOJA” verschenen, wat veel volgers deed vermoeden dat het account gehackt was. Dit soort cryptopromotie lijkt een trend te worden onder gehackte accounts van beroemdheden.

doja cat promotie
Bron: DojaCat/Twitter.

Reactie van Iggy Azalea

In reactie op de waarschijnlijk gehackte berichten schreef collega-artiest Iggy Azalea, die zelf regelmatig over haar eigen mememunt praat, op X: “Laat je oplichten als je wilt, maar in het echte leven kan ik goed opschieten met dat meisje, dus jullie hebben een fout gemaakt met die tweet, hackers.”

Het lijkt erop dat de hackers ook Azalea’s populariteit in de cryptowereld probeerden uit te buiten.

Ineenstorting van de marktwaarde

De Doja Cat-token, waar de hacker naar verwees, bereikte kort na de lancering een marktkapitalisatie van $500.000, maar stortte vervolgens met 96% in, waardoor de waarde daalde naar $22.000 dollar ten tijde van de rapportage.

Dit incident volgt op een reeks vergelijkbare incidenten met gehackte accounts van beroemdheden. Vorige maand werd het account van Metallica op X vermoedelijk gehackt om een Solana-gebaseerde mememunt te promoten.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme