Gemholic onder vuur na verdwijnen van $3,4 miljoen dollar in crypto

Home » Nieuws » Gemholic onder vuur na verdwijnen van $3,4 miljoen dollar in crypto

Gemholic, het team achter de inmiddels niet meer bestaande GemSwap gedecentraliseerde beurs op het Ethereum (ETH) layer 2-netwerk zkSync, wordt beschuldigd van een rug pull nadat het recent vrijgekomen fondsen heeft verplaatst en zijn sociale media aanwezigheid schijnbaar heeft gewist.

In april 2023 merkte Eden Au, directeur onderzoek bij The Block, als eerste dat de 921 Ether die door Gemholic was opgehaald, per ongeluk was vastgezet in zijn zkSync-smartcontract vanwege een technisch verschil tussen het Era-netwerk van zkSync en het mainnet van Ethereum.

Ontrafeling van het probleem en gevolgen

Ontwikkelaars van zkSync meldden destijds dat ze een oplossing hadden bedacht om de fondsen vrij te maken, die toen ongeveer $1,7 miljoen dollar waard waren, maar sindsdien in waarde zijn gestegen tot $3,4 miljoen dollar door de prijsstijging van Ether. De fondsen werden gisteren vrijgegeven na de implementatie van de recente v24-upgrade van zkSync op zijn mainnet. Gemholic had oorspronkelijk beloofd het project voort te zetten zodra de fondsen waren vrijgegeven.

swiftdefi tweet gemholic
Bron: SwiftDefi op X.

“We begrijpen dat veel mensen het vertrouwen hebben verloren, maar we geloven nog steeds dat het @zksync-team de zaken kan rechtzetten. We hebben iedereen nodig om ons te vertrouwen. Zodra het contract is gerepareerd, zullen we een marketingcampagne en een pre-lancering voor het project starten. We zullen ook de overloop terugbetalen,” schreef het project op zijn nu ontoegankelijke X-account vorige april, volgens een gearchiveerde versie van de pagina.

Echter, na het herstel van de fondsen, merkten X-gebruikers dat de fondsen waren verplaatst naar het Ethereum mainnet terwijl Gemholic’s X- en Telegram-accounts plotseling ontoegankelijk waren, mogelijk nadat ze waren verwijderd door het Gemholic-team.

De reactie van de gemeenschap en verificaties

X-gebruiker NSerec, oprichter van zkMarkets, schreef op X: “Vandaag is $3,5 miljoen dollar gestolen door Gemholic, die een heel jaar lang onterecht terugbetalingen aan zijn investeerders beloofde, alleen om een rug pull uit te voeren nadat de fondsen eindelijk waren vrijgegeven.”

Gemholic had know-your-consumer (KYC) en smart contract verificatie ondergaan van blockchain beveiligingsprovider SolidProof, die het project zijn certificaat van naleving had toegekend. SolidProof en zkSync waren op het moment van de pers niet direct bereikbaar voor commentaar.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme