GameStop aandelen duikelen omlaag; GME en Roaring Kitty vieren hoogtij

Home » Nieuws » GameStop aandelen duikelen omlaag; GME en Roaring Kitty vieren hoogtij

GameStop heeft plannen onthuld om tot $45 miljoen van zijn eigen aandelen te verkopen, wat neerkomt op een uitbreiding van het totale aandeel met ongeveer 15%.

Deze mededeling werd gedaan op dezelfde dag dat het bedrijf zijn eerste kwartaalresultaten publiceerde, die een daling van 30% in netto-omzet lieten zien vergeleken met het jaar ervoor. Hoewel de omzet daalde, lijkt het nettoverlies zich te stabiliseren, met een verwachte vermindering tot $23,5 miljoen minder dan het voorgaande jaar, met een maximum mogelijk verlies van $37 miljoen dollar.

Impact van de aandelenverkoop en financiële resultaten

Als de verkoop van 45 miljoen aandelen succesvol is tegen de huidige marktwaarde van ongeveer $227 per aandeel, zou GameStop een injectie van bijna $990 miljoen kunnen realiseren. Deze beweging zou echter onvermijdelijk leiden tot een verdere prijsdruk op de aandelen, die al een daling van 20% zagen in de pre-market handel.

Op het moment van de bekendmaking werd het aandeel van GameStop verhandeld rond de $21, wat een aanzienlijke afname van 24% betekent ten opzichte van de slotprijs van de vorige dag.

gamestop aandelenkoers
GameStop aandelenkoers in de afgelopen 5 dagen. Bron: Google Finance.

Memecoins vinden hun weg omhoog

Tegelijkertijd met de neergang van GameStop’s aandelen, ervaren gerelateerde memecoins zoals GME en Roaring Kitty een opwaartse beweging. De GME-token zag een stijging van ongeveer 10% binnen een dag naar $0.007, terwijl de Roaring Kitty-token, gelinkt aan het internetpersoonlijkheid Keith Gill, binnen dezelfde tijdspanne met 42% steeg naar $0.008.

GameStop’s reactie op marktonrust

In reactie op de hevige prijsschommelingen, heeft GameStop zich terughoudend opgesteld in het direct benoemen van betrokken partijen zoals Roaring Kitty en de Reddit-gemeenschap r/WallStreetBets, en hun invloed op het meme-aandeel.

Het bedrijf benadrukte de extreme volatiliteit in zowel prijs als handelsvolume van hun aandelen, maar stelde geen substantiële wijzigingen in hun operationele resultaten of financiële situatie te hebben waargenomen die deze volatiliteit zouden verklaren.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme