Gala Games-hacker geeft $21 miljoen terug na $200 miljoen diefstal

Home » Nieuws » Gala Games-hacker geeft $21 miljoen terug na $200 miljoen diefstal

Gala Games, een blockchain gaming platform, heeft bijna $23 miljoen aan Ethereum (ETH) tokens terugontvangen van een hacker die afgelopen maandag een grote hoeveelheid van hun native GALA-token mintte en vervolgens verkocht. Dit incident, dat oorspronkelijk leidde tot een aanzienlijke daling van de GALA-prijs, lijkt een onverwachte wending te hebben genomen.

De digitale portemonnee geassocieerd met de hacker heeft alle verzamelde Ethereum overgedragen aan een portemonnee die door Gala Games wordt beheerd, zo blijkt uit blockchain gegevens en verklaringen op Gala’s Discord server.

Impact op de markt en respons van het bedrijf

Na het creëren van 5 miljard nieuwe GALA-tokens door de hacker, die vervolgens 600 miljoen van deze tokens verkocht op gedecentraliseerde beurzen, kelderde de prijs van GALA met tot wel 19%. De terugkeer van de bijna 6.000 Ethereum, die bijna $23 miljoen dollar waard zijn, geeft Gala Games nu de kans om GALA-tokens terug te kopen en deze uit de omloop te nemen, een proces dat bekend staat als ‘burning’.

Eric Schiermeyer, CEO van het bedrijf en bekend als Benefactor, meldde op Discord dat ze overwegen de ontvangen ETH te gebruiken voor dit doel op Galaswap.

Maatregelen en toekomstplannen

In reactie op de exploit heeft Gala Games de veiligheidsmaatregelen aangescherpt. Schiermeyer heeft toegegeven dat er fouten zijn gemaakt in de interne controles en verzekerde dat stappen worden ondernomen om herhaling te voorkomen. Hij verklaarde ook dat ze de dader hebben geïdentificeerd en momenteel samenwerken met de FBI, het Department of Justice en internationale autoriteiten om de zaak verder te onderzoeken.

Gala Games kondigde verder aan dat ze een stemming onder de nodes zullen houden om te beslissen hoe ze dergelijke problemen in de toekomst zullen aanpakken, waarbij de gemeenschap van het platform een doorslaggevende stem heeft.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme