FTX geaffilieerde Genesis Digital Assets denkt na over beursgang

Home » Nieuws » FTX geaffilieerde Genesis Digital Assets denkt na over beursgang

Genesis Digital Assets (GDA), een toonaangevend Bitcoin (BTC) mining bedrijf, overweegt een beursgang in de Verenigde Staten. Volgens recente rapporten van Bloomberg is het bedrijf in gesprek met adviseurs over een mogelijke beursgang en zijn er plannen om binnenkort een financieringsronde voorafgaand aan de beursgang te lanceren.

Deze ontwikkelingen komen te midden van pogingen van veel Bitcoin mining bedrijven om hun inkomsten en mining capaciteiten uit te breiden sinds de Bitcoin-halvering in april, die de beloningen voor mining halveerde.

Wereldwijde uitbreiding en investeringen

GDA heeft een aanzienlijke wereldwijde voetafdruk met meer dan 20 mining faciliteiten verspreid over vier continenten, waaronder locaties in Texas, North Carolina en South Carolina.

In mei lanceerde het bedrijf een nieuw mining centrum in Argentinië en in april kondigde het een nieuwe faciliteit in Texas aan met een totale stroomcapaciteit van ongeveer 36 megawatt.

genesis digital assets mogelijke beursgang
Bron: Bloomberg op X.

Financiële injecties en marktwaarde

In 2022 ontving GDA een investering van Alameda Research, een zusterhandelsfirma van het failliete FTX, ter waarde van ongeveer $1,15 miljard dollar. Deze investering bracht de waarde van het mining bedrijf destijds op $5,5 miljard.

Ondanks de cryptomarkt crisis in 2022 en de ondergang van FTX, heeft GDA zich hersteld met de hulp van stijgende Bitcoin prijzen in het afgelopen jaar.

Uitdagingen en toekomstige vooruitzichten

Bitcoin mining bedrijven zoals GDA die een beursgang overwegen, worden geconfronteerd met uitdagingen, waaronder verhoogd toezicht van regelgevende instanties zoals de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Daarnaast heeft de laatste halvering van de Bitcoin in april 2024, die de beloningen voor het minen van blokken halveerde, geleid tot verminderde mining inkomsten. Een beursgang kan echter extra kapitaal bieden om verdere uitbreiding te financieren en de positie van GDA in het competitieve landschap van Bitcoin mining te verstevigen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme