FriendTech verlaat Base en lanceert eigen blockchain: Friendchain

Home » Nieuws » FriendTech verlaat Base en lanceert eigen blockchain: Friendchain

Het Web3 sociale netwerk FriendTech heeft de samenwerking met Base, het Ethereum (ETH) layer 2-netwerk beheerd door Coinbase, beëindigd. Dit in voorbereiding op de migratie naar een nieuwe blockchain genaamd Friendchain. Deze stap is gemaakt in samenwerking met blockchain infrastructuur provider Conduit.

Hoewel er geen specifieke tijdlijn is gegeven voor de migratie, beloofde de aankondiging op X de gebruikers in de komende maanden op de hoogte te houden van de voortgang in de ontwikkeling van de blockchain.

Prijsfluctuaties en commentaar

De aankondiging leidde tot gemengde reacties binnen de community. Enerzijds heeft deze beweging een prijsstijging van 11% veroorzaakt in de afgelopen vierentwintig uur.

Anderzijds roept de overgang naar een eigen blockchain vragen op bij gebruikers. Crypto handelaar Dr. Kojipup en anderen vragen zich af wat de toegevoegde waarde is van een sociale media-specifieke blockchain.

friendtech friendchain aankondiging
Bron: Friend.tech op X.

Implicaties voor het platform

De nieuwe blockchain, Friendchain, zal het native token van FriendTech gebruiken als een “volledig overdraagbare gas token”. Dit brengt zorgen met zich mee over mogelijke hogere gasprijzen in vergelijking met die op Base, bekend als een kostenarme oplossing. De overstap heeft ook gevolgen voor de betrokkenheid van gebruikers.

Hoewel de activiteit op het netwerk kortstondig toenam bij de lancering van de ‘v2’ upgrade van FriendTech begin mei, zijn de aantallen transacties sindsdien gedaald naar niveaus vergelijkbaar met de periode vóór de upgrade.

Economische impact

De significantie van deze beweging wordt ook weerspiegeld in de economische prestaties van het platform. Vlak na de lancering van een grote airdrop in mei, verkocht de grootste whale van het platform, bekend als “Murphys1d“, meer dan 55.000 nieuw uitgegeven tokens.

Binnen een week na de lancering in augustus 2023, overtroffen de transactiekosten op FriendTech $1 miljoen in 24 uur, een prestatie die zowel Uniswap als het Bitcoin (BTC) netwerk overtrof. De inkomsten van Friend.tech zijn sindsdien gestegen tot meer dan 10.000 ETH, met een totale vergrendelde waarde (TVL) die de 30.000 ETH heeft overschreden.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme